Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Gülnur Er"in Aydın"dan milletvekili aday adaylığını açıklamasının ardından ikinci aday adayı İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Recep Şenoğlu kendisini basına ve kamuoyuna tanıttı.
Söke İlçe Teşkilatı"nda yapılan aday adayı tanıtım toplantısına ilçe yönetiminin yanı sıra MHP Aydın İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş, Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem Erdem ile çok sayıda partili katıldı.
Konuşmasında 12 Haziran milletvekili genel seçimleri yaklaşırken, siyasi arenada hareketliliğin başladığını ifade eden Söke MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu; “Söke"de Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış, eğitim camiasından gelen büyüğümüz Recep Şenoğlu Aydın milletvekili aday adayımızdır. Başarılar diliyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Adaylık açıklaması ile ilgili yaptığı konuşmasında AK Parti Hükümeti ve icraatlarını eleştiren Recep Şenoğlu, yapılacak genel seçimlerin sadece siyasi iktidarı belirlemek için yapılacak bir genel seçim olmadığını ifade etti. Şenoğlu; “Öznesi insan, nesnesi devlet, yüklemi demokrasi, cümlesi millet diye özetlenen MHP"nin siyasetine, Türkiye"deki düşünen insanların, özellikle siyaset yapma sorumluluğuna sahip herkesi, aziz vatanı ve büyük Türk Milletini temiz ve samimi duygularla seven herkesi, sahip oldukları birikim ve bilgileri, milletimiz yararına değerlendirmek isteyen herkesi MHP çatısı altında buluşmaya ve kucaklaşmaya davet eden çağrıya kulak vermemek mümkün değildir. Bu sebep ve inançla MHP saflarında siyaseti yapı-inanç ve karakterime uygun gördüğüm için milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Birleşme ve bütünleşmenin, huzur ve uslaşmanın adresi olan MHP"den aday adayı olmak bana büyük bir gurur bahşetmektedir” dedi.
1951 Söke doğumlu olan Recep Şenoğlu Söke Ortaokulu ve Söke Yavuz Selim Lisesi"nde 15 yıl müdürlük yaptıktan sonra 1992 yılında Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamıştı. 1997 yılında Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atandığı görevini yürüten Recep Şenoğlu, çeşitli görev yerlerinden sonra 1998 yılında emekli olmuştu.