Kuşadası sahil bandı üzerindeki el heykeli meydanında gerçekleştirilen şenlik kapsamında bu yıl ilk kez “Genç Mikrofon” ismiyle bir de şarkı yarışması düzenlendi. Yarışmada Kuşadalı gençlerden oluşan Guardian isimli grup birinci oldu.
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası 105 FM radyo istasyonunun ortaklaşa gerçekleştirdiği yaz şenliği kapsamındaki şarkı yarışması Kuşadası"nda bulunan lise ve dengi okulların kurduğu rock, funk, rap, pop ve R&B gruplarının katılımıyla gerçekleşti. Kuşadası 105 FM"in ünlü dj"yi Özgürce"nin sunduğu şenlik ve yarışmaya katılan 13 grup kendi beste ve şarkılarını Kuşadası sahilindeki El Heykeli önünde kurulan sahnede canlı olarak çalarak seslendirdi. Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği şenlik ve yarışmada juri üyeliğini Belma Özgün, Lida, Hakan Özipek, Özhan, Korhan Koru ve İrem Kalelioğlu"nun yaptığı Genç Mikrofon yarışması büyük çekişmesi içerisinde geçti. Juri üyelerinin yaptığı oylama sonucu 53 puan toplayan Guardian isimli grup birinciliği elde etti. Yarışmada 49 puan toplayan Güzergah isimli grup ikinci, 30 puan toplayan Seyir isimli grup ise üçüncü oldu. Genç mikrofon yarışmasında dereceye girenlere hediyeler ve özel olarak hazırlanmış mikrofon şeklindeki kupaları verildi.
Kuşadası 9. Geleneksel Yaz Şenliği Dj performansları, Hip-Hop dans gösterileri ve yerel grupların konserleriyle coşku içerisinde devam etti.