Kokain kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Deniz Seki'nin, teknik takibe alınan kokain satıcısından uyuşturucu satın aldığı iddia ediliyor

3 ilde 18 adrese düzenlenen kokain operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı

Ünlü şarkıcı Deniz Seki, kokain kullandığı ve kullananlara yer temin ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Kuruçeşme'deki Les Ottomans Otel'de gözaltına alınan Seki'nin evinde de arama yapıldığı belirtildi. Sosyeteye kokain temin ettiği öne sürülen Hakan Ç. ve adamlarına yönelik yapılan operasyonda toplam 18 kişi yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği operasyonların 5 ay önce Hakan Ç'nin teknik takibiyle başladığı, satıcının Deniz Seki'ye de kokain temin ettiği öne sürüldü. Ünlü şarkıcının sevgilisi klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesine başvurulacağı belirtildi.
Kokain satıcısının dizüstü bilgisayarı incelemeye alınırken, kokain temin ettiği başka ünlü isimlerin de olabileceği ifade edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, kokain satıcılarının lideri olduğu ileri sürülen Diyarbakır doğumlu "Kedi Hakan" lakaplı Hakan Ç. ve adamlarını 5 ay önce incelemeye aldı. Telefon konuşmaları takibe alınan zanlının bağlantıya geçtiği tüm kişiler tespit edildi. Teknik takiplerde aralarında ünlü şarkıcı Deniz Seki'nin de bulunduğu çok sayıda kişinin Hakan Ç. ile ilişki kurduğu belirlendi.

Operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri, geceyarısı İstanbul'un 10 ilçesi ile Ankara ve Diyarbakır'da toplam 18 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Kokain kullandığı ve kullanan kişilere yer temin ettiği iddia edilen Deniz Seki, Kuruçeşme'deki Les Ottomans Otel'de gözaltına alındı. Şarkıcının aynı semtteki evine de giren ekipler, burada 2 saat boyunca arama yaptı. Arama çalışmalarının ardından Seki, Kilyos Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Kokain satıcısının bilgisayarı incelemede

Yapılan operasyonda, 45 gram toz kokain, 38 adet taş kokain, 11 gram plaka esrar, 8 gram toz esrar, 5 gram kubar esrar, extacy haplar, kokain içiminde kullanılan 50 mililitrelik 95 şişe amonyak, bir hassas terazi, 4 kokain içme aparatı, bir kokain imalatında kullanılan kepçe ile kokain içiminde kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Ayrıca sahte kimlik ve sürücü belgesi ve bir bilgisayara el konuldu. Hakan Ç'nin incelemeye alınan dizüstü bilgisayarını incelemeye alan jandarma ekipleri, Seki'nin yanısıra başka ünlü isimlere de ulaşılabileceğini belirtti.

Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesi alınacak

Gözaltına alınanların sorguları Kilyos ve Zekeriyaköy Jandarma Komutanlığı'nda sürerken, Deniz Seki'nin sevgilisi ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin de olayla ilgili ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Dördü kullanıcı

Gözaltına alınan 18 kişiden 4'ünün kullanıcı, diğerlerinin satıcı ve aracı oldukları öğrenildi.

Şenlendirici: "Kokain olsaydı beni niye almadılar?"

Bu arada sevgilisi Deniz Seki'yi karakolda ziyaret etmek isteyen klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, "Kokainden gözaltına alındığını duydum. Öyle olsaydı beni niye almadılar?" diyerek kokain kullandığını ima etti.
Seki'nin gözaltına alınması üzerine avukatı Aydın Kurban'la birlikte Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'na gelerek şarkıcı ile görüşmek isteyen klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, soruşturmanın sürdüğü gerekçesiyle içeriye alınmadı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şenlendirici, Deniz Seki'nin kokain kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındığının hatırlatılması üzerine, "Ben de öyle duydum. Kokainden olsaydı beni niye almadılar? Öyle olsaydı niye beni almadılar. Bunda başka bir şey vardır" diye konuştu.

Deniz Seki: "Daha sonra açıklama yapacağım"

Sağlık kontrolü için Zekeriyaköy Karakolu'ndan çıkartılan Deniz Seki, kumköy Sağlık Ocağı'na götürüldü. Çıkışta gazetecilerin, evinde kokain kullanımı için bazı aparatların bulunduğunu hatırlatması üzerine ünlü şarkıcı, "Bunu nereden çıkartıyorsunuz? Yok böyle bir şey. Daha sonra gerekli açıklamaları yapacağım" dedi.

Deniz Seki'nin geceyi Kilyos Jandarma Karakolu'nda geçireceği, daha sonra adliyeye sevkedileceği öğrenildi.


Habertürk