Besteci ve Orkestra şefi Musa Göçmen'in yıllardır emek verip ortaya koyduğu fikir ve eseri olan "Senfonik Sema" çalındı! Ankara'da ki büyük bir alışveriş merkezi tarafından Ramazan boyunca sahneleneceği duyurulan "Senfonik Sema"nın çalınması, tamamen emeğe saygısızlık olarak değerlendirildi.
 
Böyle çirkin bir olayın Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden birinin çatısı altında gerçekleşmesi ise şaşkınlık yarattı. "Senfonik Sema" İlk kez Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 2007'de Unesco Mevlana hoşgörü yılında Antalya Senfoni Orkestrası ve Konya Tasavvuf Müziği topluluğu tarafından Musa Göçmen yönetiminde sahnelenmişti.
 
Bahsi geçen reklam firmasının daha önceleri defalarca "Senfonik Sema" koordinatörü ile görüştüğü ve gösterinin onaylanması için zaman istediği belirtildi. Ancak bu zaman aralığında gösterinin sahtesini yaparak gösterilere başlaması üzerine ünlü orkestra şefi ve Senfonik Sema gösterilerinin tüm haklarını elinde tutan Musa Göçmen avukatı aracılığıyla olayı gerçekleştiren reklam firması ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
 
Ünlü sanatçı Musa Göçmen yaşadığı bu olayı Einstein'ın bir sözü ile özetledi "Takdir ediliyorsan değil, taklit ediliyorsan başarmışsın demektir" 
 
Göçmen; "Aklıma dahi gelmezdi böyle bir şey yaşayacağım. Böylesine Manevi değeri yüksek, dinlerken gönül kulağını veren herkesi manevi hazzın üzerine çıkartan bu projenin çalınması beni derinden yaraladı. Ancak bu kişiler hakkında bu hafta suç duyurusunda bulunuyorum.
 
Gerekli uyarıları yapmamıza rağmen hala afişler ve billboarlar yerinde duruyor. Ancak benim maneviyatıma, emeğime saygısı olmayan bu kişilerin en kısa sürede cezalandırılmasını istiyorum. Onlara da en büyük cezayı değerli savcılarımızla birlikte halkın vereceğine yürekten inancım var" diye konuştu.
 
Gösteriyi bütün Ramazan programlarına koymaktan çekinmeyen taklitçiler "Senfonik Sema" ekibinin yıllardır üzerinde çalıştığı basın, tanıtım ve reklam kampanyasından haksız kazanç elde etmiş oldu. Böylesine misyon içeren bir eser fikrinin bu tip kötü amaçlar için kullanılmış olması son derece üzücü. Aynı zamanda dev bir sahne projesi olan ve 70 kişiyle sahnelenen "Senfonik Sema"nın adı kullanılıp içi boşaltılarak küçük bir ramazan eğlencesine dönüştürülmesi, projenin sanatsal içeriği ve müzikal alt yapısına büyük bir haksızlık oldu. Olaydan haberi olan "Senfonik Sema" takipçilerinin tepkileri giderek büyüyor. Bu tartışmalara Göçmen yine kendi tarzıyla son noktayı koydu.
 
HABER: Batuhan ÖZKARDEŞLER-BUGÜN GAZETESİ