AKP"den ayrılarak “Yeni Oluşum Hareketi”ni kuran Abdüllatif Şener"in 26 Nisan"da partisinin kuruluşunu açıklayacağı belirtildi. Net bir tarih vermekten kaçınan Şener"in kadro çalışması sürüyor

AKP"den ayrıldıktan sonra siyasi çalışmalarını “Yeni Oluşum Hareketi” adı altında sürdüren eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, uzun süredir beklenen yeni partinin kuruluşunu, nisan ayında tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.
ANKA"nın haberine göre, daha önce yaptığı açıklamalarda, 29 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını, “Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı” olarak değerlendiren Şener, partilerini 20 Nisan"dan sonra kuracaklarını kaydetmişti. Şener"in 26 Nisan"da partinin kuruluşunu açıklaması bekleniyor.
Yaklaşık 40 kurucu isim arasında, eski bakan ve milletvekillerinin de yer aldığı belirtiliyor.
Şener ve ekibinin, 27 Nisan"da da kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı"na vereceği öğrenildi.

Kadro oluşturuyor
Milliyet"in sorularını yanıtlayan Abdüllatif Şener, yeni partinin kuruluşu konusunda henüz net bir tarih belirlemediklerini ifade etti. Kuruluş çalışmalarını bu ay tamamlamaya çalışacaklarını vurgulayan eski AKP"li Şener, “Kadro oluşturma konusundaki görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Milliyet