CNNTURK'te 5N1K'da Cüneyt Özdemir'le konuşan eski Bakan Abdullatif Şener, önemli açıklamalar yaptı.

Programda öncelikle AKP kapatma davası ile birlikte Türkiye'nin içine girdiği durumu değerlendiren Şener,"İktidar yasama yetkilerini kullanarak bu davanın önünü kesmeye çalıyışor, başka kesimler ise hukukun fazla zorlandığını düşünüyor. İktidar eğer güç yarışının dışında alternatifinin olduğunu düşünürse bu çatışma sürer. Bu da ülkeyi tehlikeli bir duruma sürükler" dedi.

Kendisinin siyaset anlayışı açısından farklı bir tutumu her zaman savunduğunu belirten şener, "Ben sürekli toplumu kucaklayan, hukuk devletine sahip çıkan bir anlayıştan bahsettim. Yanlış anlaşılıyor değil, niye yanlış anlaşılıyorum diye düşünmek gerekir" derken, 22 Temmuz sonrasında bu geriliminden çıkılacağını düşündüğünü de belirttti.

Peki Şener'le AK Parti yöneticileri arasında soğukluk var mı?

Şener ilk kez bu soruya net yanıt verdi:

" Var olan durum ile ilgili fikirlerimizi doğrudan iletme durumunda değiliz. Kimse partiden bana sormuyor ne yapmak gerekir diye zaten."

Bu kavga ortamında olmadığı için memnun olduğunu söyleyen Şener, Cüneyt Özdemir'in "Türkiye nereye gidiyor?" surusuna şu karşılığı verdi:

"Bu süreç Türkiye'yi sağlıklı bir yere götürmüyor. İran ve Kuzey Irak'la ilgili ciddi sorunlar yaşıyor. ABD-İran gerginliği gündemde. İç dinamikler de ekonomik açıdan zaafiyetler yaşıyor. Kimse büyük bir ekonomik dalganın gelmeyeceğini söyleyemez, ama siyaset Yargı'ya takılıyor. Büyüme oranları açıklandı yüzde 4. 5 çıktı. Türkiye yüzde 6'nın altındaki büyüme oranını tehlikeli kabul etmelidir.

Dünya bir kriz ortamına sürüklenirse, Türkiye de peşinden gider. Cari açık çok büyük olduğu için, yabancı şirketler paralarını çekmek zorunda kalırsa kriz nedeniyle bu bizi vurur."

PARTİ KURACAK MI?

Abdüllatif Şener 'yeni bir parti' kuracağına dair iddialar içinse şunları söyledi:

"Önce şunu net söylemek isterim; bazı siyasilerle ilgili çalışmalar yaptığım söyleniyor, bunlar doğru değildir. Ancak ben siyasette kendime sınır çizmedim. Siyaset yapmayacağım demedim.Önümüzdeki süreçte daha yoğun bir siyasi ortama girebilirim. Benim açımdan süreç yeterince olgunlaşırsa siyasette varım."