AK Parti'den istifası sonrasında yeni bir parti kurmak için harekete geçen Abdüllatif Şener, 14 Eylül tarihinde Gaziantep'te iftar programına katılacak

Şener, AK Parti üyeliğinden istifası sonrasında, yeni parti kurmak için yurt genelinde gezilere çıkmış ilk olarak Konya, Denizli ve memleketi Sivas'ı ziyaret etmişti. Bu süreç içerisinde yeniolusumhareketi.com adresli internet sitesini kuran Şener, AK Parti hakkındaki kapatma davası sonrasında yurtiçi gezilerine bir süre ara vermişti. Şener, Ramazan ayında ilk olarak Gaziantep'e gerçekleştirecek. Şener, Gaziantep ziyareti kapsamında hava limanından karşılandıktan sonra şehir turu atacak, akşam da Zümrüt Düğün Salonu Yazlık Bahçesi'nde iftar yemeğine katılacak. Şener'in burada bir konuşma yapması bekleniyor.

Şener, bir süre önce yaptığı açıklamada, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik olarak çalışmalarını sürdürdüğü yönündeki iddiaları yalanlayarak, partinin isim ve ambleminin hazır olduğuun açıklamıştı. Şener kuracağı partinin Türkiye partisi olacağını, yerel seçimlere katılıp katılmayı değerlendirdiği, kendilerine hedef olarak milletvekili seçimi gördüğünü kaydetmişti.

Şener'e ait www.yeniolusumhareti. com adresli sitede yer alan," 22 Temmuz 2007 seçimlerinde oy verdiğiniz partiden memnun musunuz?" sorusuna ankete katılanların yüzde 56'si "evet", yüzde 44'ü ise "hayır" şeklinde cevap verdi.