Abdüllatif Şener AKP"nin kapatılması istemi ile açılan davanın, partinin kapatılmaması yönünde neticelenmiş olmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek “Esas itibari ile siyasi partilerin siyasi görüş ve kanaatleri nedeni ile sık sık kapatılması çağdaş demokratik değerlere uygun değildir. AK Parti'ye yönelik olarak böyle bir kapatma davasının hiç açılmamış olmasını dilerdik” dedi.

Abdüllatif Şener, yaptığı yazılı açıklamada, AKP"nin kapatılmaması yönünde çıkan kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi. Siyasi partilerin siyasi görüş ve kanaatleri nedeni ile kapatılmasının çağdaş demokratik değerlere uygun olmadığını ifade eden Şener, “AK parti ye yönelik olarak böyle bir kapatma davasının hiç açılmamış olmasını dilerdik” dedi. Şener, demokrasilerde partileri var eden veya zayıflatan gücün halkın iradesi olması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:

“Bu karar sonrasında bazılarının ileri sürdüğü gibi bir takım iç ve dış güçlerin Ak Parti"ye karşı olmadığı anlaşılmış, hukuk devletinin gereklerine uygun bir süreç yaşanmıştır. Artık iktidarın kendi oluşturduğu yapay gündemlerin arkasına sığınarak halkımızı yormaktan vazgeçip, ülkemizdeki sorunları gidermeye yönelmesi gerekmektedir.

Türkiye"nin geleceğini küresel dalgaların etkisine bırakan bu siyasi anlayışın ülkemizi felakete sürüklediğine inanıyorum. Bu gidişe dur diyecek olan yine siyasetin kendisi olmalıdır, ancak mevcut siyasi ortamda bu misyonu yüklenmiş bir yapılanma görememekteyim. Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç vardır.
Türkiye"mizin ihtiyaçlarını, milletimizin değerlerini her şeyden üstün tutan yeni bir siyasi oluşuma duyulan ihtiyaç dünden daha fazladır. Bu kararlılıkla yolumuza devam ediyor aynı duyarlılığa sahip herkesi güç birliğine davet ediyorum.”

ANKA