Şener, AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek son kez MKYK toplantısına katıldı. Genel merkez binasına gelişinde gazetecilere bunun kendisi için bir veda toplantısı olduğunu ve helalleşmeye geldiğini söyleyen Şener, içeride yaklaşık 20 dakika kaldıktan sonra basının karşısına çıkarak istifa dilekçesini verdiğini açıkladı.

Toplantının başına katıldığını ve istifa dilekçesini verdiğini ifade eden Şener, "İstifa aslında bir kavga müessesi değildir, istifa medeni bir müessesedir. Sayın Başbakanımız büyük nezaket gösterdiler, konuşma verdiler ve ben de tüm arkadaşlarımıza veda konuşmamı yaptım. Sayın Başbakanımız da hayırlı olsun dediler, vedalaştık ve ayrıldık. Sayın genel sekreterimiz de yanımdalar, hepsi bu kadar" dedi.

İstifasını sunduğu sırada bir gerginlik olup olmadığının sorulması üzerine Şener, çok büyük bir nezaket ortamının olduğunu ve kendisinin de aynı nezaketi gösterdiğini söyledi.

Şener, "Siyaset nezih yapılmalıdır, nezih yapılan siyaset toplumsal ve kurumlar arası uyumun sağlanması için, sistemin çözüm yedeğinin artması için önemlidir. Bu son günde de nezih ilişkiler içerisinde olaylar tekemmül etmiştir, tamamlanmıştır" yanıtın verdi.

Veda sırasında toplantıda neler söylediğinin sorulması üzerine Şener, bu tür toplantıların ve konuşmaların kendine göre kuralları olduğunu ve bu kurallar çerçevesinde geliştiğini söyledi. "Buruk musunuz?" şeklindeki bir soruya ise Şener, "Evet, ama bu sorunun anlamında evet değil" diye cevap verdi.

Şener'i, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin aracına kadar uğurladı.