Tek erkek evladının şehit olduğunu belirten anne İslim Kaz, "Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim" diye haykırdı.
 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında önceki gün teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 13 askerden 8'i memleketlerinde ebediyete uğurlandı. 
 
Şehit askerlerden Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım, Adana'da; Noyan Aydın, Zonguldak-Ereğli'de; Aykut Delimehmetoğlu, Ankara-Çubuk'ta; Mehmet Kaz, Gaziantep-Nizip'te; Necmettin Torun, Samsun-Alaçam'da; Emrah Eker, Giresun-Dereli'de ve Gökhan Kaplan, Tekirdağ-Şarköy'de düzenlenen törenle toprağa verildi.
 
Çatışmada şehit düşen Gaziantepli Mehmet Kaz'ın cenazesine, anne İslim Kaz'ın sözleri damga vurdu. Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın evin tek oğlu olduğunu bildiren şehit annesi, "Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim, vatan sağ olsun" ifadelerini kullandı. Şehit Mehmet Kaz'ın cenazesi Nizip Devlet Hastanesi morgundan alınarak kortej eşliğinde dedesinin evinin bulunduğu Fevzipaşa Mahallesi'ne getirildi.
 
Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları ağıtlar yaktı, sinir krizi geçirenler oldu. Bazı vatandaşlar ise terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Cenaze daha sonra namazın kılınacağı Hazreti Hatice Kübra Camisi'ne getirildi. Caminin etrafında güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda vatandaş cami etrafında ellerinde Türk bayrakları ile bekledi. Çevredeki birçok eve Türk bayrağı asıldığı görüldü. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı. Şehit Mehmet Kaz'ın yakınlarına baş sağlığı dileyen Şahin, dedesi, annesi, babası ve kız kardeşlerini teselli etmeye çalıştı.
 
ASKER SELAMIYLA UĞURLADILAR
 
Şehidin annesi İslim Kaz, kızları Vildan, Özlem ve Zeynep'e sarılarak gözyaşı döktü. Asker üniforması giyen kız kardeşler, sık sık ağabeylerinin fotoğrafını öperek ağladı. Şehidin annesi, kızlarını göstererek, "Ağabeylerinden nöbeti devralıyorlar. Onları da ağabeyleri gibi yetiştiriyorum. 
 
Kıyafetlerini de giydiler" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşleri ağabeylerinin cenazesini asker selamıyla karşıladı. Dede Mehmet Kaz ise torunu Mehmet'i görmek istediğini söyleyerek gözyaşı döktü. Dede Mehmet Kaz'ın torununun yakasındaki fotoğrafını göstererek, "Mehmet'im nerede?" demesi çevredekileri duygulandırdı.
 
ALKIŞLARLA UĞURLANDI
 
Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı cenaze arabasına konularak Nizip Asri Mezarlık'taki şehitliğe götürüldü. Cenazenin şehitliğe götürülüşüne, Bakan Fatma Şahin de yürüyerek eşlik etti. Cenazenin götürülüşü sırasında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile terör aleyhine sloganlar attı, şehidi alkışlarla uğurladı. Defin işlemi sırasında annesi, oğlunun yüzünü göstermek istedi ancak yetkililer buna izin vermedi. İslim Kaz, "Ben şimdiye kadar oğlumun yüzünü göreceğim diye ağlamadım, ne olur yüzünü gösterin? Daha fazla üzmeyin" diyerek ağladı. Bakan Fatma Şahin, cenaze defnedilirken de anne İslim Kaz'ı yalnız bırakmadı.
 
Şehit cenazesinde çirkin kışkırtma
 
Adana'nın iki şehidi, Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım'ın cenazesinde törene yakışmayan görüntüler damga vurdu. Şehit cenazesine gelen Vali İlhan Atış ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, alandaki kalabalık bir grup tarafından yuhalandı.
 
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı törende provokatör grup, hızını alamayarak, cenaze için gönderilen çelenklere de saldırdı. Sabancı Merkez Camisi'ndeki törene Mustafa Güney'in hamile eşi Merve, annesi Dudu Güney ve kardeşleri, Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar ve annesi Yıldız Yıldırım katıldı. Şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, bazı akrabaları terör örgütünü lanetledi.
 
ŞEHİT GÜZEY VE GÜNEY YANYANA
 
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Güney'in naaşı, Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli beldesinde yine bir şehidin yanına gömüldü. Güney'in cenazesi, geçen yıl 2 temmuz tarihinde Van'ın Çatak ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey'in mezarının yanına defnedildi.
 
SANA DOYAMADIM
 
Hain saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker (22), memleketi Giresun'da toprağa verildi. Şehidin annesi Medine Eker "Oğlum sana doyamadım. Vatan için şehit oldun. Ben hakkımı helal ediyorum, sen de helal et. Vatan sağ olsun. Bir oğlum daha var, onu da senin yerine göndereceğim. Keşke beni çağırsaydın. Senin üzerine kapanıp örtü olurdum. Ben öleydim de sen ölmeyeydin" diye ağıt yaktı.
 
Ağıtlarla uğurlandı
 
Hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun, Samsun'un Alaçam ilçesine bağlı köyünde ağıtlarla toprağa verildi. Samsun İl Müftü Vekili Hasan Yozgat'ın kıldırdığı cenaze namazı ve yapılan duanın ardından şehidin cenazesi, omuzlara alınarak, köy mezarlığında defnedildi. Şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağı baba Şükrü Torun'a teslim edildi. Törene Bakan Suat Kılıç da katıldı.
 
LANET YAĞDI
 
Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit düşen Zonguldaklı Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın naaşı, Zonguldak'ın Dedeler köyünde toprağa verildi. Şehit Aydın için Ereğli ilçesinde düzenlenen törende şehidin annesi Ayşe Aydın, "Benim yavrum hiçbir zaman ölmeyecek. Asla ölmeyecek benim oğlum. Diyarbakır kalmayacak onlara, benim yavruma Türkiye sahip çıkıyor, onlar dağda köpek gibi ölüyor. Onların anaları da ağlayacak. Benimkinin mezarı olacak onların hiçbir şeyi olmayacak. O bayrak asla inmeyecek, bu tavan asla bölünmeyecek" diye konuştu. Cenaze namazına binlerce vatandaş katıldı, teröre lanet yağdı.
 
'Oğlum beni yanına almak için şehit oldu'
 
Silvan'daki hain saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Yörgüç köyünde toprağa verildi. Köy camisindeki törene şehidin annesi Nevin, babası Ahmet, ağabeyleri İsmail ve Reşat Kaplan ile yakınlarının yanısıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysal Eroğlu, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Kaymakam Ziya Türkdoğan, milletvekilleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende tabuta sarılarak oğluna veda eden anne Nevin Kaplan, "Oğlum beni yanına almak için şehit oldu.
 
Ağlamayacağım. Kimse de ağlamasın, feryat etmesin" dedi. Şehit Komando Er Kaplan'ın en iyi arkadaşı olduğu ve aynı tertip olarak askere gittikleri öğrenilen Mutlu Özcan'ın ablası Yıldız Özcan da, cami avlusunda tabuta sarılarak "Şimdi kardeşini yalnız bıraktın. Bu sana hiç yakıştı mı? Ben şimdi kime kardeşim diyeceğim" diyerek gözyaşı döktü. Kaplan'ın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi.
 
Yeni bir facia kılpayı atlatıldı
 
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi'nde şehit cenazesine giden yolcuları taşıyan 59 M 9026 plakalı minibüs, birdenbire yanmaya başladı. Yolcular son anda şoförün kapıyı açması ile kurtuldu. İtfaiyenin söndürdüğü araç kullanılamaz hale geldi. Minibüsün sürücüsü Davut Çaylar, "Giderken aniden bir ses geldi ve araç yanmaya başladı. Kimseye bir şey olmadı, bu sevindirici" dedi. (yenişafak)