Türk tiyatrosuna birbirinden güzel oyunlar kazandıran Uğur Uludağ, 'Sen Olmasaydın' adlı oyunuyla kadın-erkek ilişkilerini anlatıyor. Oyunda ilişkiler, ardı sıra gelen sorularla dillendiriliyor. Oyun; erkeğin "etkin" kadının "evcimen" olarak kodlandığı toplumda, geleneklere, öğretilere, genel doğrulara rağmen özel bir ilişki yaşanabilir mi? En başından başlıkları atılmış hayatların yaşanış renkleri değişebilir mi?.. gibi soruların cevabını arıyor.

İHANET VE AŞK

"Kadın erkeğin değişeceğini, erkek de kadının değişmeyeceğini beklerken gelinen yerde, kimse kimseyi kimse kendini tanıyamıyor..." sorgulamaları izleyiciye kendinde bir şeyler sunuyor. Oyunda, birbirlerini ve ilişkilerini farklı koşullarda sınayan; ateşkes, esaret, ihanet ve çırpınışlarla geçen bir aşk hikayesi anlatılıyor. İki tarafında kendi penceresinden baktığı oyunda; kadınlar 'Erkekler bizi ne zaman anlayacak?', erkekler "Kadınları anlamak imkansız!" düşünceleriyle söylenip duruyor.

Uğur Uludağ"ın hiç bitmeyecek kadın-erkek çatışmasını anlattığı oyunda çarpık ilişkiler, aşk ve çıkmazlar izleyiciyi kahkahaya boğuyor. Yağmur Kaşifoğlu, Yosi Mizrahi, Demet Şaşmaz"ın rol aldığı oyunu Uğur Uludağ yazdı, Enginay Gültekin yönetti. Gazeteci Hıncal Uluç oyunu, "Başından sonuna keyifle izlenecek bir oyun..." diye yorumluyor.

21 Ocak, saat 21.00. Akatlar Kültür Merkezi. Tam: 34 TL, Öğrenci: 29 TL.