AYDINPOST ÖZEL HABER-1988 yılında hırdavat faaliyeti üzerine işyeri açan Özlem Çerçioğlu’na en yakın isimlerden biri olan Vasıf Süha Bayırlı’nın 2010 yılının Ocak ayı sonuna kadar devlete tek kuruş bağ-kur primi yatırmadığı ortaya çıktı.

Ticaretinde büyük başarılara imza attığı her ortamda konuşulan Vasıf Süha Bayırlı’nın 124 ay boyunca bağ-kura 57 bin 237 lira 47 kuruş prim borcu biriktiği tespit edildi.

ŞAPKA ÇIRARILAN HIZLI YÜKSELİŞ

Özlem Çerçioğlu’na en yakın isimlerden biri olan Vasıf Süha Bayırlı’nın 2010 yılı Ocak ayına kadar ödemediği bağ-kur primlerinin, 2009 yerel seçimlerinden sonra bir anda sıfırlanması Bayırlı’nın borcuna ne kadar sadık olduğunu gözler önüne serdi.

Vasıf Süha Bayırlı, 2010 yılı Ocak ayına kadar bağkura borç takmakla kalmadı, 2009 yerel sayfa-1_layout-1-page-001-009.jpgseçimlerinden 2 ay sonra da belediyenin bir taşeron firması üzerinden SSK’ya giriş yaptırdı. 2009 yılı Mayıs ayında SSK’ya 532 lira 80 kuruş üzerinden ismine bordro düzenlenen Vasıf Süha Bayırlı, bugüne kadar gelen süreçte de sürekli maaşı artırılarak resmi evraka bu bildirildi.

TÜM İMKANLAR BAYIRLI’YA

Aydın Belediyesi’nin 2009 yılı Mayıs ayı itibariyle taşeron firma üzerinden sigortalı olarak çalıştırmaya başladığı Vasıf Süha Bayırlı, aynı zamanda Aydın Belediyespor gücü için belediye çalışanlarından kesilen aylık paraları da toplayan isim. Aylık 15 bin TL gibi bir gelire sahip Aydın Belediyesporgücü’nün bu bütçesini de kullanma yetkisine sahip olan Süha Bayırlı’nın, son olarak belediyenin kentsel dönüşüm işini alan Sanpaş’tan aylık 3 bin 500 lira maaşa bağlandığı da öne sürülüyor.

Bayırlı’nın başarılı icraatları bu kadarla kalmamış, son dönemde İzmir’den bir ev satın aldığı da basına yansımıştı.

2010 yılına kadar borç içinde yüzen Çerçioğlu’na en yakın isimlerden biri olan Vasıf Süha Bayırlı’nın şimdi de Aydınspor1923 başkanlığı yapan Şahin Kaya ile özellikle belediye ihaleleri konusunda iyi bir ekip oldukları da biliniyor.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

b2.jpg

b1.png