Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde seçim kazanan SP'li Mustafa Güler, mazbatasını aldıktan sonra düzenlenen törende AK Parti aleyhine şiir okuyan bir kişinin ağzını kapatarak susturdu.

Yüzde 52 oranında oy alan SP'li Mustafa Güler, mazbatasını aldıktan sonra belediye binası önünde düzenlenen törene katıldı. Burada İbrahim Kaya isimli bir kişi, "Sandıklar açılmaya başladı Tavşanlı AKP'yi taşladı Mustafa Güler rakipleri tuşladı" diye şiir okumaya başlayınca ağzını eliyle kapatıp kürsüden uzaklaştırdı.

Yeni başkan Güler, gelmeden önce tören yerine kurulan anfide Sibel Can'ın "Bu devirde kimse sultan değil" şarkısı okundu. Başkan Güler, şarkının okunmasının bilgisi dışında olduğunu belirterek özür diledi.

Törende konuşan başkan Güler, "Bize gösterilen teveccühten dolayı teşekkür ederim. Ben seçime başladığım gün bir karar almıştım. Seçimin sonucu iki türlüdür, kazanmak ya da kaybetmek. Seçim sathında uyguladığımız bir metodumuz ve felsefemiz vardı. Tavşanlı'da 29 Mart'ta seçimler bitecek ve bu seçim sonunda bir bütün olacağız demiştik. Sosyal barışın yeniden oluşumu açısından üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz." dedi.

Dualar ve kurban kesiminin ardından AK Partili Başkan Vekili Naci Eraslan'dan görevi devralan Başkan Güler, üzerinde Saadet Partisi ile seçimlerde parti olarak destek veren Demokrat Parti amblemlerinin olduğu pastayı kesti. Güler, daha sonra tebrikleri kabul etti.

Kanaldhaber