ÇORUM'da 12 yaşındaki P.T.'yi erkeklere pazarlayan ve kızla cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen sanıkların yargılandığı duruşmada, hakimle sanıklara arasında ilginç diyalog geçti. P.T.'yi para karşılığı erkeklere pazarlamaktan hakkında toplam 239 yıla kadar hapis cezası istenen Mustafa Yücel, "P.T., bana 22 yaşında olduğunu söyledi. Yaşını doğru söyleseydi bu kadar insan mağdur olmayacaktı" dedi. Sanığın bu sözlerine sinirlenen Mahkeme Başkanı Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar da, "Sen de pazarlamasaydın. Bu kadar insan mağdur olmayacaktı" karşılığını verdi.

Olay, geçen yılın Kasım ayında meydana geldi. 33 yaşındaki Ali Yolcu (33) ve Mustafa Yücel (24), P.T'yi İzmir'den getirerek Çorum'un Osmancık İlçesi'nde çok sayıda erkeğe para karşılığı pazarladığı iddiasıyla takibe alındı. Jandarma tarafından takibe alınan Ali Yolcu, 35 CMH 36 plakalı otomobille kaçarken, Çorum-Osmancık karayolunda kaza yaptı. Kaza sonrası otomobilin içinde bulunan P.T. ile Mustafa Yücel yakalandı. Ali Yolcu ise, kayıplara karıştı. İfadesinde çok sayıda erkekle para karşılığı birlikte olduğunu anlatan P.T.'nin şikayetçi olması üzerine Mustafa Yücel sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine P.T ile para karşılığı ilişkiye girerek, cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen ve 8 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası istenen İbrahim B. (45), Nasip B. (21), Kadir E. (45), Mustafa S. (37), Mesut D. (37), Ahmet Ş. Y. (47), Mustafa Ç.(42), Mustafa K. (64), Faruk Ş. (35), Özkan D. (30), Nurettin B. (63), Murat O. (32), Cemal Y. (37), Nuri Y. (22) ve Özkan A. yakalanarak çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçen Mayıs ayında yapılan duruşmaya katılan P.T.'nin ifadesi doğrultusunda, sanıklardan Özkan A., Mesut D., Mustafa K. ve Murat O.'yu daha önce görmediğini ve bunlarla ilişkiye girmediğini söylemesi üzerine bu sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAŞININ BÜYÜK OLDUĞUNU İDDİA ETTİ
12'si tutuklu 16 sanığın yargılanmasına bugün de devam edildi. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada sanıkların avukatları P.T.'nin 12 yaşında olmadığını ileri sürdü. Genç kızın 22 yaşında olduğunu ve sahte kimlik göstermesi nedeniyle sanıkların yaşının büyük olduğunu düşündüklerini kaydeden avukatları genç kızın yaş konusunda Adli Tıp'a gönderilerek rapor alınmasını istedi.

İLGİNÇ SAVUNMA
P.T.'yi para karşılığında erkeklere pazarladığı ve fuhuş yaptırdığı ileri sürülen hakkında 239 yıl hapis cezası istenen Mustafa Yücel de, genç kızın kendisini 22 yaşında olarak tanıttığını ve sahte kimlik gösterdiğini söyledi. Yücel, "P.T. başkasına ait 22 yaşında olduğunu belirten sahte kimlik gösterdi. Ben de onun 22 yaşında olduğunu zannettim. Bana 12 yaşında olduğunu söylemedi. Ben onu Osmancık'a fuhuş yaptırmak için getirttim ve para karşılığında pazarladım. Ama 12 yaşında olduğunu bilmiyordum, bilseydim pazarlamazdım. O kendisini 22 yaşında olarak tanıtarak bu kadar insanın mağdur olmasına neden oldu" diye konuştu.

Yücel'in savunmasına sinirlenen Mahkeme Başkanı Hüseyin Turgut Bayraktar ise, "Sen de pazarlamasaydın. Bu kadar insan mağdur olmayacaktı" diyerek cevap verdi.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına, P.T.'nin gerçek yaşınının tespiti için de Adli Tıp Kurumu'na müzekkere yazılıp, raporunun beklenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.