Erdoğan, partisinin Kayseri İl Kongresi"nde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın edep dersi vermeye kalkıştığını belirterek, "Ben sana "Sayın" diyorum. Sen de bana "Sen" ya da "Siz" diyemezsin" dedi. Erdoğan şöyle konuştu: "Bizim temizliğimize leke sürmeye gayret eden Sayın Baykal, bana dün edep dersi vermeye kalkıyorsun. Önce bu ülkede bir partinin genel başkanına sen veya siz ifadelerini kullanmanın ne anlama geldiğini öğren. Bak ben sana "Sayın" diyorum, "sen" demiyorum." Erdoğan, "Muhafazakár partiler öne çıktıkça, ekonomik büyümeye daha çok vurgu yapılmak suretiyle laikliğin gündemden düşürüldüğü görülmektedir" diyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya"ya Kayseri"den yanıt verdi. Erdoğan, "Biz ekonomiyi dert ederken diğer değerleri demokrasiyi, laikliği, sosyal devleti bir tarafa atmıyoruz. Hepsi at başıdır" dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Deniz Feneri"nde rahatız

Bizim öyle Deniz Feneri"yle şunla bunla alıp veremediğimiz yok. Biz o konuda rahatız. Bizim partimizin kasasına giren para da ve çıkan para da defterimizde sürekli yazılıdır. Partimizi kurduğumuz günden itibaren. Buraya leke süremezsiniz.

Necip Fazıl ruhunu biliriz

İşi öyle bir hamasetle anlatıyorlar ki; "Sultan Abdülhamit kalksa ne der? Necip Fazıl ayağa kalksa ne der". Sen Sultan Abdülhamit"in ruhuyla ne zaman hareket ettin ki şimdi hareket edesin? Sen Necip Fazıl"ın ruhuyla ne zaman hareket ettin ki şimdi hareket edesin? Onları bize anlatma biz onları senden çok iyi biliriz.

Anladıkları döner bıçağı

Milletimizin hassasiyetlerini istismar ederek, kuru hamasetle, öfkeyle, hırsla, hırçınlıkla hareket ettiler. Hatta meclis kürsüsünün önünü işgal edecek kadar işi ileriye götürdüler. Bunlarda demokrasi falan diye bir şey yok. Demokrasi kültürü diye bir şey yok. Bunların tek anladıkları şey döner bıçağı, yumruk, silah. Başka bir şeyden anlamazlar. Geçmiş de bunun en güzel örneği.  HÜRRİYET