Aydın ve ilçelerinde meydana gelen son taşkınların ardından sigorta kapsamında olan afetlerden kaynaklanan zararların karşılanamaması gibi bir durumun ortaya çıktığına işaret eden Vali Coş, “Yasal olarak bu zararlar karşılanamıyor. Çünkü yasa koyucu doğal afetlere karşı bir üreticinin risklerini sigorta etmek için bir kanun çıkarmış. Üstelik bu sigorta primlerinin yüzde 50"si yine devletimiz tarafından ödeniyor. Yani siz Doğal Afet Sigortası yaptırdığınız zaman tutarın yarsını devlet karşılıyor. Bunun ödenip de sigortanın yaptırılması durumunda zaten sorun oluşmuyor. Sigorta oluşan tüm hasarı ödüyor” diye konuştu.

“ZARAR TESPİTİ YAPIYORUZ”
Son taşkınların ardından bölgedeki sorunun bu imkan ve yasal durumdan yararlanamayan, zamanında sigorta işlemini yaptırmadığı için mağdur duruma düşen üreticilerin ortaya çıkmasıyla oluştuğunun altını çizen Vali Coş, şöyle konuştu: “Onlar ne yapabiliriz niye düşünüyoruz. Tabi ki şuanda yasal olarak yapabileceğimiz bir şey gözükmüyor. Ama biz yinede oluşan hasar tespitlerini Ankara"ya iletip, bu üreticilerimizin durumunu da ilgili makamlara bildiriyoruz. Umarız onlarında durumlarına bir çözüm bulunur”

“SİGORTA ÇAĞDAŞ BİR İMKAN”
Taşkın sonrası bölgede oluşan acı durumun önemli bir sonucu ortaya çıkardığına dikkat çeken Vali Coş, “"Biz nusubet bin nasihatten iyidir" denir. Bundan sonra ortaya çıkabilecek çeşitli risklere karşı yani don, sel gibi çeşitli afetlerden oluşabilecek çeşitli risk ve üreticilerimizin yaşayabileceği çeşitli zararlara karşı çağdaş bir imkan olan sigortadan faydalanmak gerekiyor. Üreticilerimizin sigortanın şemsiyesinden yararlanmaları halinde hiçbir sorun olmayacak. Nasıl arabamızı trafiğe çıkarmak için sigorta yapıyorsak; günümüzde sigorta alışkanlığı ve imkanından yararlanmamız lazım” şeklinde konuştu.
Vatandaşların kendilerine sunulan çağdaş imkanlardan yararlanması gerektiğinin altını çizen Vali Coş, bu alışkanlığın kazanılması için hep beraber duyurular yapılması gerektiğini kaydetti. Vali Coş, bundan sonra oluşabilecek afet ve üzücü olaylar karşısında üreticilere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılacağını sözlerine ekledi. iha