Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen “Aydın Kent Sempozyumuna” Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu ile İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser arasında yaşanan "yalan beyan” tartışmaları damgasını vurdu.
Aydın Kent Sempozyumu açılış programında protokol konuşmaları sırasında kürsüye çıkan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, göreve geldiklerinde Aydın"ın büyük bir alt yapı sorunu olduğunu ifade etti. Ortekin"in bu nedenle Aydın"ın 2000-2001 yıllarında Bakanlar Kurulu Kararı ile "Afet Bölgesi" ilan edildiğini söylemesi üzerine, dinleyicilerin arasında bulunan Aydın Belediyesi eski başkanı Hüseyin Aksu, Ortekin"in doğruları söylemediğini iddia etti. Başkan Ortekin"in göreve geldiği dönemde Aydın"da alt yapı sorunu olmadığı ve kendisi döneminde kentteki bir çok sorunun çözülmüş olduğunu savunan Aksu, sorunların doğru tespit edilmesi ve beyanların bu şekilde yapılması gerektiğini ifade etti.
Aksu"nun çıkışını yersiz bulan ve Aksu"yu gerçekleri gizlemekle suçlayan Başkan Ortekin, “Bakanlar Kurulu kararının ardından aldığınız afet desteklerini neden söylemiyorsunuz? Bunları ben dahil herkes biliyor. Benim kimseyi suçlamak gibi bir niyetim yok. Bu kent hepimizin bu sorun hepimizin ortak sorunu. Sizin dediğiniz gibi Aydın"ın o dönem alt yapı sorunu yoktu ise, bizim yaptığımız çalışmalar neydi. Yüzde 50 kaçak yapan şebekeleri değiştirdik ve Aydın"ı alt yapı sorunu olmayan bir kent haline getirdik” dedi.
Aydın"ın jeotermal kaynakları bakımından Türkiye"nin en zengin kaynaklarına sahip ili olduğunu ifade eden Ortekin"in, bu konuda İl Genel Meclisi"nin tahsis yapmaması ve yönetmeliklerin önlerine engel oluşturması nedeniyle yatırım yapmadıklarını ileri sürmesi üzerine söz alan İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser de, Ortekin"in beyanlarının doğru olmadığını ve bu şekilde bir engellemenin söz konusu olmayacağını savundu.