Kuşadası Belediyesi ve Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen ve altı gün süren Kuşadası Mimarlık Sempozyumu'nun ardından gala gecesi düzenlendi.
Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü'nde gerçekleştirilen gala gecesine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün yanı sıra dünyanın en önemli mimarlık otoriteleri arasında yer alan Bulgaristan eski Kültür Bakanı, eski Sofya Belediye Başkanı ve Uluslararası Mimarlık Akademisi Akademik Konsey Başkanı Prof. Georgi Stoilov, ABD Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Brian Spencer, Uluslararası Mimarlık Akademisi üyesi Prof. Richard
England, UNESCO Dünya Mirası Merkezi üyesi Dr. Marie-Noel Toumoux ve Yüksek Mühendis Mimar, Kentbilimci ve Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Dr.Ahmet Vefik Alp ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Kuşadası'nın mimari geleceğinin masaya yatırıldığı Kuşadası Mimarlık Sempozyumu'nun gala gecesinde sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan dünyanın en önemli mimarlık otoritelerine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün tarafından onur ve teşekkür plaketi verildi. 
Kuşadası ve çevresinde yaptıkları incelemelerin ardından düzenlenen oturumlarda sunumlar gerçekleştirdi. Oturumların son gününde tüm katılımcılar Kuşadası'nın mimari geleceği ile ilgili bir sonuç bildirgesi ve rapor hazırladı. Gala gecesinde konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş "Saygı değer ve mimarlık alanında ün yapmış misafirlerimize buraya kadar zahmet edip gelmeleri ve Kuşadası'ndaki bu güzel çalışmaları yapmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, "Ülkemizin ve bölgemizin önemli turizm merkezi olan Kuşadası'nda yaptığınız bu özverili çalışma ile birlikte mimari gelecekle ilgili attığınız önemli adımlarda yaptığınız yol göstericilik nedeni ile teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Dr.Ahmet Vefik Alp de, "Kuşadası'nda bulunduğumuz süre içinde göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz. Ben ve değerli mimar arkadaşlarım hepsi çok mutlu, inşallah bir daha beraber oluruz. Ben ve ekibim bundan sonraki süreçte Kuşadası'na yakışır bir eserde görev almak için hazır beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.
 
2.20110522185003.jpg