Gelen tepkilere karşı kendini savunan oyuncu, itirazının paradan dolayı değil, hak kaybına uğramamak için olduğunu söyledi

Fenerbahçe Yönetimi, Semih Şentürk"ün Futbol Federasyonu"na başvurmasını kaptanına yakıştıramadı ve oyuncusuna rest çekti.
Sarı-lacivertliler, prosedür gereği opsiyon hakkını kullanan oyuncusunun, futbol federasyonuna başvurarak bu yenilemeye itiraz etmesini beklenmedik bir hareket olarak buldu. Yönetim, Semih"in geri adım atması halinde oyuncu ile masaya oturmayı planlıyor.
Camiadan bir çok tepki alan Semih Şentürk, son gelişmeler karşısında kendini savunma ihtiyacı hissetti. Futbolu Fenerbahçe"de bırakmak istediğini ifade eden kaptan, şunları söyledi:

"Bana bildirmediler"
“Bugüne kadar ki sözleşmelerimde hiçbir zaman gerek kulübüme karşı, gerek yönetimime karşı problem yaratmadım. Ancak aynı zamanda profesyonel bir futbolcuyum. Ailemin ve çocuğumun geleceğini düşünmek durumundayım. Fenerbahçe sözleşmedeki opsiyonu tek taraflı olarak, bana hiçbir bildirimde bulunmaksızın ve görüşümü almaksızın federasyona bildirmiştir. Ben de herhangi bir hak kaybına uğramamam için, hukuken yapmak zorunda olduğumuz bu başvuruyu federasyona yaptım.”/milliyet