1 polis, 1 askerin şehit olduğu, 3 sivilin de hayatını kaybettiği saldırı da PKK'nın hedefi karakolları ele geçirmekmiş!
 
Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, polis noktası ve 3. Taktik Tugay Komutanlığı eşzamanlı baskınlarla kamyonetlere yüklenen Bixiler ve roketatarlarla adeta delik deşik edildi. En vahim olanı ise Hakkari'de polisin bir termal kamerasının olmayışıydı.
 
KAMYON KASALARINDA BİXİLER
 
Bugün gazetesinde yer alan habere göre, saldırının 80 kişilik terörist grubu tarafından PKK'nın sözde askeri kanat sorumlusu Suriye uyruklu Fehman Hüseyin'in emri ile gerçekleştirildiği öğrenildi. Teröristlerin Hakkâri'ye yakın bölgede bulunan Botan ve Irak-İran sınırında bulunan Şehidan Kampı'ndaki örgüt üyeleri olduğu belirlendi.
 
Alınan bilgiye göre; teröristler 25 gün boyunca ilçe merkezinde keşif yaptı. Ağır silahları konuşlandıracakları tepeler ile roket atacakları noktaları tespit eden PKK'lılar, düğün gününü de özel olarak seçerek sivilleri kalkan yaptı. Saldırıda kullanılan roket ve mühimmatın düğündeki müzisyenlerin cihazlarını taşıyan araçla olay yerine taşındığı belirlendi.
 
PATLAMAYAN ROKETLER İMHA EDİLDİ
 
İlçe ye hakim Goman Dağı ve tepelere Doçkalar yerleştiren teröristler, 4 koldan ateşe başladı. 3 ayrı kamyonun arkasına yerleştirilen 3 adet ağır makineli silah Bixiler'le de emniyet noktalarının yakınına kadar gelen PKK'lılar yoğun saldırı yaptı. İlçe emniyet binasına atılan ve patlamayan roketler de güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Örgütün amacının ise emniyet noktalarını ele geçirerek ağır zayiat verdirmek olduğu belirlendi. Emniyet binasının bir cephesine 200'den fazla mermi ve 20'ye yakın roket isabet ettiği öğrenildi.
 
KURŞUN GEÇİRMEZ KULÜBE KURTARDI
 
Kamyonlara yüklenen Bixiler'le taranan Emniyet Müdürlüğü önündeki noktanın kurşun geçirmez olması can kaybını önledi. Polis memuru Mustafa Eyyüp Darendelioğlu'nun Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Piyade er Serkan Duman'ı korumak isterken hayatını kaybettiği öğrenildi. Jandarma lojmanlarında kalan şehit polisin, şehit düşen jandarmayı gördükten sonra aşağıya indiği ve Bixi kurşunlarının hedefi olduğu belirtildi.
 
ÖZEL HAREKAT'A İZİN VERİLMEDİ
 
Saldırının başlamasından 25 dakika sonra Özel Harekât polislerinin teröristlerin kaçış noktalarına helikopterle indirilerek kıskaca alınmak istendiği belirtildi. Ancak, çatışmanın sıcak olması ve bölgenin bombalanması gerekçe gösterilerek bölgeye inişe izin verilmediği belirlendi. Özel Harekât polislerinin gönderilmemesi nedeniyle PKK'lıların rahatlıkla bölgeden uzaklaşmayı başardığı aktarıldı. Öte yandan jetlerin de çatışmadan 4 saat sonra bölgeye gelebildiği ve bomba yağdırdığı belirtildi. Ayrıca PKK'nın en şiddetli eylemlerini gerçekleştirdiği Hakkâri bölgesinde polise ait bir termal kamera bulunmamasının büyük zafiyet oluşturduğu kaydedildi.
 
iha