Yüzümüzdeki gamzeleri sevimli bulsak da bacaklarımızdaki gamzelerle barışamadık bir türlü. Öyleyse onları kendimizden uzaklaştırmanın doğru yolunu bulmalıyız.

 İşte Hızlı ve kalıcı olarak selülitlerden kurtulmuş, pürüzsüz bir cilt için izlenmesi gereken 5 basit yöntem….

Kolay tedavi: Su Su, selüliti geri püskürten en önemli silahtır diyebiliriz. Su, aşırı tuzun yarattığı şişkinliği dağıtır. Dermatoloji uzmanlarına göre su yönünden zengin gıdaları yemek, bacaklardaki gamzeleri azaltmak için daha etkili bir yoldur. Hangi yiyecekte en çok su olur derseniz, yanıtı, karpuz. Karpuz yüzde 90 oranında su içerir. Her bir porsiyonu da sadece 46 kaloridir.

Dolayısıyla kilo alma kaygısı duymadan tüketebilirsiniz karpuzu. tabii aşırıya kaçmadan. Bunun dışında üzüm, mango gibi su içeriği yüksek, A ve C vitaminleri gibi iki temel antioksidanı içeren meyveler, cildin sıkılığını korumaya yardım eder.

Bu antioksidanlar, güneş ışığı ve hava kirliliğinin yol açtığı zararlı moleküllerden oluşan serbest radikallere karşı savaşta etkilidir, kolajen seviyesinin düşmesini engeller, cildin yenilenmesini destekler, cildin elastikiyetini korur. Deri altı sıkılaşınca selülit olarak adlandırılan yumruları daha iyi gizler.

Aklınızda bulunsun! Bir porsiyon karpuz, 3-5 bardak suya eşittir.

Özel selülit egzersizi Kardiyo ile yağları eritmek, selülit görünümünde de azalmayı sağlar. Ama asıl bacaklarınızda sıkılaşma sağlayacak olan hareket, fotoğrafta gördüğünüz “lunge” hareketidir. Bu hareket, sizin selülite karşı silahınızdır adeta. İki önemli selülit alanı olan popo ve kalçanızda kas oluşumunu artırır ve sıkılaşma sağlar.

Yağlar bir kağıtsa, kaslar da kartondur. Kartonlar zayıfsa ya da azalmışsa, kağıtlar içeriye ve dışarıya doğru şişkinlik yapar; selülitlerde olduğu gibi. Ama kartonlar sağlamsa kağıtlar düz kalır.

Kalça ve popolardaki kartonları sağlamlaştırmak için yapacağınız lunge hareketinin selülit azaltıcı etkisini çoğaltmak için önde olan ayağınızın topuğunu yere doğru bastırın ve kalçanızı sıkın. Her bir bacak için 12 ila 20 kez üçer set yapın hareketi. Bu egzersizi haftada üç ya da dört kez yaptığınız takdirde bir ay içinde kendinizdeki gelişmeyi fark edeceksiniz.

Kafein kürü Kafein, bağ dokudaki suyu geçici olarak elimine eder ve o kötü çukurlar daha az fark edilir hale gelir. Dolayısıyla selülit kremi alırken kafein ya da aminofilin ve teofilin içeren bir ürün seçin. Kremi uygulamadan önce derinizde peeling uygulayın ve ölü hücreleri temizleyin. Böylece kremin gözeneklerden girmesi kolaylaşır.

Uzmanlar aynı zamanda vücuda tuz alımına da sınırlama getirmek gerektiğini söylüyorlar. Bunun için bir test yapın. Bir bacağınıza bir ay boyunca kafeinli selülit kremi sürün, aynı zamanda sodyum girişine sınırlama getiren sağlıklı beslenme planı uygulayın. Dört hafta sonra krem uyguladığınız bacağınızda daha az gamze kaldığını göreceksiniz. Şunu aklınızdan çıkarmayın, selülitte sağlıklı diyet planının küçük ama fark edilir bir rolü vardır.

Çok parayla geçici çözümleri atlayın! Pek çok merkezde, pek çok yöntem pazarlanıyor selülit tedavisi için. Hepsini deneyip paranızı çöpe atmaktansa uzmanların önerdiği, biraz pahalı ama işe yarar kalıcı bir yöntemi deneyebilirsiniz.
Liposuction (yağ aldırma), yağların azalmasını sağlar ve yağın az olduğu yerde selülit de az olur. Liposuction, selülite neden olan bağ dokulara kompres uygular. Şimdi, gelişmiş merkezlerde yüksek negatif basınçlı cihaz yerine, büyük enjektörler ve bunların ucuna takılan ince kanüller yardımıyla yüzeysel bir liposuction uygulanıyor.

Uygulamanın yapılacağı bölgenin genişliğine göre lokal anestezi veya genel anestezi yapılıyor. Ciltte 2-3 milimetrelik mini kesiler yapıldıktan sonra ucu keskin bir alet ile selülite neden olan bağ dokular, çöküntüler giderilecek şekilde ciltten ayrılıyor.
Mini kesiler kullanılarak küçük çaplı liposuction kanülü ve buna eklenen büyük enjektörlerle manuel olarak ve minimal basınç altında yüzeysel planda liposuction yapılıyor. Böylece ciltte çıkıntılara neden olan bölgelerden yağların kontrollü olarak emilmesi sağlanıyor.

Bronzlaşın Poponuzdaki ve kalçalarınızdaki girinti çıkıntılar için uyguladığınız her şey hüsranla mı sonuçlandı? Öyleyse bu bölgeleri yapay bir şekilde bronzlaştırmaya ne dersiniz? Ten koyulaştığında, üzerinde taşıdığı selülitler aynada daha küçük görünür. Öyleyse önce cildinizdeki ölü derileri temizleyip ardından bronzlaştırıcı losyon ya da sprey kullanarak harika bir kamuflaj yapabilirsiniz. Yalnız ürünü uygularken cilde iyice yedirmelisiniz ki iz kalmasın.

Sürdükten sonra havanın kurutması için zamanınız yoksa saç kurutma makinesiyle ürünü vücudunuzda sabitlemeyi deneyin. Bacaklarınıza bronzlaştırıcı uygularken, ışıltılı bronzlaştırıcıyı bacaklarınızın alt kısımlarına uygulayın. Böylece bacaklarınıza daha uzun bir görüntü verirsiniz.

Kadınlaralemi