Selülitleriyle başı dertte olmayan kadın çok azdır. Selülitin kiloyla alakasının olmadığı artık kesin. Genetik faktörlerin ve yaşam tarzı alışkanlıklarımızın önemli rol oynadığı bu soruna karşı çeşitli tedavi yöntemleri var.

İşte Selülitsavar yöntemler;

Velashape
VelaShape ameliyat olmadan selülit görüntüsünün azaltılması ve bölgesel yağların giderilmesi konusunda en gelişmiş ve estetik dünyasında bu hedefe ulaşmayı başardığını klinik ortamda kanıtlamış bir cihazdır.

VelaShape Amerikan Besin ve İlaç Dairesi FDA’den “Çapta Küçülme” konusunda Class 2 (medikal) onayı almış ilk ve tek cihazdır. Sellülit tedavisi konusunda da Velasmooth’ta olduğu gibi Velashape aynı onaya sahiptir.

Kızıl ötesi ve radyofrekans enerjilerinin sinerjik kombinasyonu cildi ısıtarak oksijenin hücre içi difüzyonunu arttırır. Vakum ve özel olarak tasarlanmış silindirleriyle cildi manipüle ederek güvenli ve etkin enerji aktarımını sağlar. Kızıl ötesi ve RF enerjilerinin sinerjik kombinasyonu deriyi ısıtarak oksijenin hücre içi difüzyonunu ve lenfatik drenajı arttırır. Yağ hücrelerinin küçülmesini ve azalmasını sağlar. Sonuçta uygulama yapılan vücut bölgesinde çapta küçülme ve cilt yüzeyinde daha düzgün bir görünüm elde edilir.

SmoothShape
SmoothShapes, komple bir vücut şekillendirme sistemidir. Vücutta selülit oluşumunu tetikleyen yağ hücrelerini lazer ve ışık enerjisi ile şekillendirerek daha sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlar. Işık enerjisi ile önce formu bozulan yağ hücrelerini geçirgen hale getirir, ikinci aşamadaki lazer ışığı ile geçirgen hale gelen yağ hücrelerindeki fazla yağı sıvılaştırır. Son aşamada, vakum ve mekanik masaj uygulaması ile sıvılaşan yağ vücudun lenf kanallarına yönlendirilir ve buradan böbrekler vasıtası ile vücuttan atılır.
SmoothShapes sistemi, FDA tarafından ve Amerikan Dermatoloji Derneği (ADD) onaylanmış bir tedavi yöntemidir.

Cellulaze
Selülit tedavisinde, en son ve en etkili yöntem Cellulaze denen özel selülit lazeridir. Cellulaze, tek seansta, özel bir dalga boyu ile selülitli alanı serbestleştirir, fıtıklaşmış yağ dokularını eritir ve cildi sıkılaştırarak, portakal kabuğu ve ciltteki gamzeleri yok eden bir yöntemdir.
Cellulaze lazerinin kullanımında; kişinin uyutulmasına gerek kalmadan, sadece selülitli alan uyuşturularak, çok küçük bir kesi ile cilt altına girilir ve özel bir dalga boyuna sahip lazer ile selülite neden olan tüm etkenler tedavi edilir. Cellulaz’ı farklı kılan bir diğer özellik de özel dizaynı sayesinde, lazer ışınını istenen alanlara verebilmesidir.
Cellulaz’ın en büyük avantajı: Sellüliti tek seansta ve kalıcı bir şekilde tedavi etmesidir.

Selülit Mezoterapisi
Mezoterapi, sorunlu bölgeye küçük miktarlarda mikro-enjeksiyonlarla yapılan ve lokal olarak uygulanan tıbbi bir yöntem. Yapılan enjeksiyon sayısı, enjeksiyonun yapılacağı bölgenin anatomisine bağlı olarak değişiklik gösterir.
Bu yöntemde kullanılan ilaçlar, 2 cm ara ile selülitli bölgeye enjekte edilir. Tedavi süresince çok az ağrı hissedilir.Tedavi tamamlandıktan sonra 1′er aylık ara ile tek seans mezoterapi uygulanarak selülitin tekrarlanmamasını sağlanır.
Tedavi sırasında ve sonrasında bol bol spor yapılmalı ve günde 2 lt su tüketilmelidir.

Kavitasyon
Bölgesel yağlanma ve selüliti ultrason yardımıyla tedavi eden, cerrahi olmayan bir yöntem.
Tedavide, cilde uygulanan ultrason yayılır ve yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine neden olarak köpüklenme, genişleme, patlama yaratarak kavitasyon etkisini oluşturur. Bu etki yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek depolanmış yağların yapısını bozar. Dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanır, adalelerde yakılarak ya da idrar yoluyla vücuttan dışarı atılırlar.
Kavitasyon, yerleşmiş bölgesel yağları eritir, selülitli bölgelerin görünümünü azaltır, cildi sıkılaştırır.

Uygulamadan bir gün önce ve sonraki gün en az 2.5 litre su içilmesi gerekiyor. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için mutlaka uyulması gereken bir kural.

Islak Kavitasyon
Normal kavitasyondan farklı olarak, yağlı bölgeye sıvı enjekte edilerek yapılır. Yağ dokusuna enjekte edilecek bu sıvı kişiye özel hazırlanmaktadır. Islak kavitasyon uygulaması hem hücrelerin daha hızlı parçalanmasına hem de ultrason dalgalarının daha etkili olmasını sağlar.

Bu uygulama anestezi gerektirmeyen acısız, ağrısız hızlı ve güvenli bir yöntemdir. Kalıcı ve hızlı bu yöntem ameliyatsız liposuction etkisi veren benzersiz bir uygulamadır. Her mevsimde, her yaş grubundaki hem kadın hem de erkekler için uygulanabilir.
İlk seanstan itibaren yağlı bölgede elle tutulur bir yumuşama, ardından da sertleşip küçülme hissedilir. Gözle görülür sonuçları 15.günden itibaren gözlemlenmektedir.

Nemesis ve Prix III
Radyo frekans teknolojisi taşıyan Nemesis ve Prix III , hedeflenen bölgenin kontrollü ve yavaş bir şekilde ısıtılmasını sağlamakta, böylece derin dermal ısınma sağlarken cildin yüzeyini korumaktadır.
Radyofrekans yöntemiyle, ısının kontrollü bir şekilde dokulara zarar vermeden iletimini sağlayan bu sistemde “elektrik transfer” sistemiyle derin yağ dokuları eritilebilmektedir.

Prix III selülit bölgelerini tedavi eder ve ısı transferi ile derin yağ dokularının parçalanarak, terleme veya idrar olarak vücuttan atılımını sağlar.
Nemesis vakum masajı; eritilen yağların drenajını arttırır. Kolajen üretimini arttırarak cildi yeniler ve sıkılaştırır. Nemesis aynı zamanda doğuya özgü “Meridyen masajı” uygulayarak deri dokularını geliştirir. Akupunktur noktalarını aktive ederek enerji akışını tetikler, kasları rahatlatır, gözenekleri açar ve toksinlerin kolayca dışarı atılmasına olanak sağlayarak ödemleri azaltır.

AWT ile Şok Dalga Terapisi
Beden dışında üretilen titreşimler ses dalgası şeklinde dokunun içine yayılır. Subkutan dokunun yenilenmesi için tedavi edilecek bölgeye yumuşak, etkili ve iyi amaçlı bir enerji geçişi sağlanır. Tedavi süresince yağ hücrelerinin duvarları zarar görür. Bu yağ hücrelerinin içindekiler, trigliseritler, sardığı dokuları terk eder ve atılması için karaciğere taşınır. Bu taşıma, günlük olarak bol miktarda su içildiğinde artar.

GEMINIS Radyo Frekans ile Cilt Sıkılaştırma
Vücut ve yüz bakımı için benzersiz bir radyo frekans sistemidir. GEMINIS lokal yağ ve selülit tedavisi için üretilmiş etkili bir sistemdir. Bipolar radyofrekans, LED, cryoterapi, mekanik masaj ve vakum terapiyi birarada kullanarak etkili bir tedavi sağlar.
GEMINIS etkileyici bir şekilde cildi sıkılaştırır ve şekle sokar. Yüz uygulamalarında kolajen uyarımı sağlayarak cildin toparlanıp gerginleşmesini sağlar.

BEAUTYVIBE ile kas tonusunun geliştirilmesi
On dakikada 1 m2 lik alanı çalıştırır. Beautyvibe, dijital olarak kişisel koçluk yaparak, “Whole Body Vibration” prensiplerine göre kişiye özel bir egzersiz programı sunar. Etki edilen her kasın kasılmasıyla etkili bir egzersiz sağlar.
Bu özel egzersiz programı, tedavi edilen bölgedeki cildi destekleyen bu kasların gerilmesini sağlar. Bunun dışında lenf drenajının gelişmesini ve yağların yanmasını sağlar.

Karboksiterapi
CO2 vücudumuzun yabancı olmadığı ve ona karşı herhangi bir alerjik reaksiyon göstermediği bir madde. Karboksiterapi yöntemi CO2 gazının problemli vücut bölgelerine belirli dozlarda ve miktarlarda, çok ince uçlu bir iğne ile deri altına enjekte edilmesidir.
Enjekte edilen CO2 gazı sayesinde vücut savunma mekanizması olarak, bölgede oksijenizyon ve dolayısıyla lipoliz olayını arttırır. Bunun sonucunda damarlarda genişleme ve dolayısıyla bölgeye giden kan akışında hızlanma ve kolajen, elastin sentezinde artma meydana gelir ve tedavi düzenli bir şekilde devam edildiğinde selülitlerde azalma, bölgesel yağlanma sorunu olan yerlerde hızlı bir şekilde incelme meydana gelir.

Thermage
Yüz gençleştirme, kol, bacak ve karın bölgesindeki sarkmaların tedavisinde başarıyla kullanılan radyofrekans yöntemi Thermage, artık selülit tedavisinde de kullanılmaya başlandı. Radyofrekans enerjisiyle derinin alt tabakalarında bulunan ve uzayıp gevşeyen kolajen liflerinin kısalıp gerilmesine yol açan Thermage, geliştirilen yeni uçlarıyla FDA (Amerikan Gıda ve ilaç Dairesi) onayını alarak selülit tedavisinde de kullanılmaya başlandı.
Thermage; radyofrekans enerjisi ile oluşturulan kontrollü ısı etkisi ile selülitli bölgede bulunan ve selülite yol açan derinin derin tabakasındaki kolajeni yeniden şekillendirerek ve bölgedeki kan akımını artırarak derideki portakal kabuğu görüntüsünü düzelten bir uygulama.

Pudra.com