Koçarlı ve Söke ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinden en fazla zarar gören Güdüşlü Köyünde Acil Afet İşleri Müdürlüğü hasar tespit çalışmalarını tamladı. 4 evin tamamen yıkıldığı açıklanan raporda selden 47 evin, 27 aracı, 29 tarım alet ve makinesinin 9 işyerinin zarar gördüğü ve bu doğrultuda Başbakanlık ve Afet Acil Durumu Başkanlığından 700 bin TL ödenek istendiği belirtildi.
Bugün, yaşanan sel felaketi dolayısıyla olağan üstü toplanan Aydın İl Genel Meclisi"nde yaşana afet slayt ve fotoğraflarla meclis üyelerine anlatıldı. Selde yaşamını yitiren Selime Güven için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda selden zarar gören köy muhtarlarını dinleyen il genel meclisi toplantı sonunda sel felaketiyle ilgili Plan Bütçe Komisyonunun ve Sivil Savunma ve Doğal Afet Komisyonunun bölgede araştırma yapıp 2011 bütçesinden bölgede yeniden yapılanma için ödenek ayrılmasını oy birliği ile karar verdi.
Toplantıda sel olayı nedeniyle bölgede çalışma yapan bölge müdürlükleri de meclis üyelerine brifing verirken Güdüşlü"deki sel felaketinin hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Acil Afet İşleri Şube Müdürü Cengiz Öztürk, “Güdüşlü köyünde yaşanan sel felaketinde 4 ev ve 16 müştemilat tamamen yıkıldı. 47 ev, 40 müştemilat 171 ev eşyası 9 işyeri 15 binek araç 12 traktör 29 tarım alet ve makinesi 125 bahçe duvarı selden zarar gördü. Bu zararlar için 500 Bin TL Afet Acil Durumu Başkanlığı"ndan 200 Bin TL"de Başbakanlık Ekonomik İşleri Daire Başkanlığından olmak üzere 700 Bin TL ödenek talep edildi” dedi.
22 köy ve beldenin selden zarar gördüğü tespit edilirken, İl Genel Meclisi Plan Bütçe ve Sivil Savunma ve Doğal Afet Komisyonunun bölgede yapacağı çalışmalarının ardından 2011 Özel İdare bütçesinden bölgeye ödenek ayrılması kararlaştırıldı.