Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, dün yaşanan sel baskınlarından zarar gören esnafları ziyaret ederek, desteğe hazır olduklarını belirtti.
Didim"de dün etkili olab yağışların ardından yaşanan sel baskınlarından zarar gören esnaflar, sel sularının çekilmesinin ardından bugün işyerlerini temizleme telaşına girdi. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, 2.Başkan Aydın Bener ve yönetim kurulu üyesi Metin Destici"den oluşan heyet yağışların en fazla etkilediği Altınkum"daki işyerlerini ziyaret etti. Esnaflara geçmiş olsun dileklerini ileten oda yönetimi, her türlü desteğe vereceklerini dile getirdi.
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, son yaşanan yağmurların ardından özellikle Altınkum bölgesinde çok sayıda işyerinin sular altında kaldığını ve esnafın çaresiz şekilde olduğunu söyleyerek, “Biz de oda üyesi esnaflarımızı yerinde ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Her türlü desteğe ve yardımı kendilerini yapacağımızı söyledik. Şu an için Didim Kaymakamlığında görevli ekipler, hasar tespiti çalışmaları yapıyor. Biz de bu hasar tespitindeki rapora göre üye arkadaşlara gereken yardımı ve desteği vereceğiz. Bu bölgenin bir daha bu tür durumlar yaşanmaması için gerekli çalışmalarında yapılması lazım” dedi.
Esnaflar ise oda yönetimi tarafından yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Her yağmur da bu sorunu yaşamak istemiyoruz. Ne gerekliyse yetkili merciler bu durumu düzeltsin. İşyerlerimizin her yeri çamur ve su doldu. Dünden bu yana yaşadığımız rezillik ortada; maddi kaybımız ise çok fazla. Sevindiren tek durum ise can kaybının olmaması” dediler.
Bu arada; Didim Kaymakamlığına bağlı ekipler de işyerlerini su basan esnafları tek tek gezerek rapor tutarken; Didim Belediyesi ekipleri ise temizlik çalışmalarında esnaflara yardımcı oldu.