ERGENEKON örgütü üyesi olduğu iddiasıyla Cuma gecesi 04.30"da evinden alınıp 40 saat gözaltında tutulan İlhan Selçuk, sabaha karşı yaklaşık 4.5 saat sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Selçuk"a yurtdışı çıkış yasağı konuldu. Mahkemeye hiç çıkartılmayan ve savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılan Selçuk gündüz saatlerinde avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda "12 Mart"tan daha çok bilendim" demişti.

Avukatın mesajını, Şişli"deki gazete binası önünde toplanıp olayı protesto eden kalabalığa aktaran Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner, "İlhan Abi"nin avukatları aracılığıyla bize yolladığı özel bir mesajı var. "Ben 12 Mart"tan daha çok bilenmiş durumdayım" diyor. Ben burada sizleri görüyorum. Sizler de bilenmiş durumdasınız. Bu bilenmişlikle laikliği, cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini korumayı sürdüreceğiz. Gazamız mübarek olsun" dedi. Şükran Soner, gazetecilerin İlhan Selçuk"un sağlık durumunu sorması üzerine ise "O sağlığını önemsemiyor. 12 Mart"tan daha sağlıklı ama tabi ki sağlık sorunları var" cevabını verdi.

Selçuk, dün akşam 20.00 sıralarında sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu"na götürüldü. Gözaltına alındıktan sonra basın mensuplarının ilk kez görüntülediği İlhan Selçuk"un yorgun ve bitkin olduğu gözlendi. Adli Tıp"ta kontrolleri yapılan İlhan Selçuk, Doğu Perinçek"in korumaları Yusuf Beşerik, Yusuf Tuncer ile şoförleri Aykut Tokak, Aydın Gelgin ve Mahir Çayan Güngör"le saat 20.55"te Beşiktaş"taki Cumhuriyet Başsavcılığı"na götürüldü. Polis, İlhan Selçuk ve diğer beş şüpheliyi adliye binasına hakim ve savcıların kullandığı kapıdan soktu. Avukat Akın Atalay, gözaltına alındıktan 27 saat sorgusuna başlanan Selçuk"un ihtiyaç ve dinlenme dışında yaklaşık dört saat sorgulandığını söyledi. Selçuk"un sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Atalay, fiziki ve psikolojik yorgunluğu dışında özel bir durum olmadığını söyledi.

Ziverbey günlerimi hatırladım

POLİSİN, İlhan Selçuk"un adresini Kültür Mahallesi Muhtarı"nı uyandırarak aldığı belirlendi. Polislerle şakalaşan Selçuk, "Buralara böyle getirilince Ziverbey Köşkü"ndeki sorgu günlerimi hatırladım" dedi ve bunun kitabını yazdığını hatırlatınca polisler, "Okumuştuk" karşılığını verdi. Selçuk, görevlilerin eğitiminin yükselmiş gördüğünü ifade etti. Fenerbahçeli olan Selçuk, sorgu sırasını beklerken şampiyonluk iddiasına da girdi.