Edirne"de düzenlenen ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Ahmet Özal ile birlikte Yerel Yönetim Alt Yapı A.Ş ortaklarında Aydınlı İşadamı ve Aydın Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Aksu"nun danışmanı ve şimdiki Belediye Başkanı İhlami Ortekin"in yakın Dostu olduğu belirtilen Mustafa Selçuk ile toplam 19 kişinin gözaltına alındığı “Arasta” operasyonu sonrasında ortaya çıkan ihale planlarına Aydın Belediye Başkanı Ortekin"den cevap geldi.

Elektro-Med, Tekno Yapı ve Yerel Yönetim Alt Yapı A.Ş"nin Edirne Belediyesinin ardından bazı belediyeler ile Aydın Belediyesinde su ihalesine girmeyi planlamasına karşı çıkan haberlere Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin tepki göstererek, “Benim su ihalesi diye bir ihalem  yok. Yapmadım da şuana kadar öyle bir hazırlamadım da” dedi.

Cumartesi gecesi Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinde Yerel Yönetim Alt Yapı A.Ş"nin ortaklarından Mustafa Selçuk"un evinde arama yapmasının ardından yakalanan Mustafa Selçuk, sağlık kontrolünün ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Edirne"ye gönderilerek gözaltına alındı.

Operasyon sonrasında ismi geçen firmaların bazı belediyeler ile Aydın Belediyesinde ihaleye katılacağı konusunda ise Aydın Belediye Başkanı İlhami Orketin açıklama yaptı. Ortekin açıklamasında şunları söyledi, “Hiçbir söylentiye itimat etmem benim bütün ihalelerim şeffaf ve açıktır. Benim ihalelerine herkes istediği gibi takip edebilir. Alan, satan, çıkan bellidir. Bizim Aydın Belediyesi olarak bir tek iddiamız vardır. tümüyle şeffaflık. O anlamda hiçbir şekilde hiçbir yerde kimseyle bağ kurmaya hem hakkı yoktur hem de yanlış yaparlar. Benim su ihalesi diye bir ihalem de yok. Yapmadım da şuana kadar öyle bir hazırlamadım da. Ancak 4 yıla aşkın zamandır ben su sayaçları ile ilgili çalışma yapıyorum. Türkiye"de en az 50 tane demo almışımdır bu konuda. Bir türlü çıkış yolu bulamayıp ancak imtiyazla çıkılabileceği yönünde hukuki görüşler doğrultusunda meclisten canlı bir örneğini göreceğiz. Zaten imtiyazda esas olan ihale yapılsa da Danıştay"ın incelemesi ve Bakanlığın onayından sonra geçerli olur. Bunu bir başka yerde yaşandıktan sonra uygulamak üzere çalışma başlatma kararı aldım. Her yerde her şey olabilir ama bizde parasal olay olmaz. Aydın belediyesinin Türkiye ye ses veren özelliği şeffaflığıdır. Hiçbir Allah"ın kulu Aydın Belediyesinin 1 kuruşunun bir yere aktarıldığını veya aktarılacağını söyleyemez, göremezde, bilemezde, böyle bir şey olamaz”