İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmenin ardından katı atık depolama ve imha görevini Büyükşehir Belediyesine devreden Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün topladığı çöp ve atıklar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çöp aktarma istasyonunda Tırlar" a yüklenerek Harmandalı çöplüğüne götürülüyor.

,İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Katı Atık Şube Müdürlüğü"nün aldığı karar doğrultusunda çöpler Selçuk"ta depolanmayarak aynı gün İzmir"e taşınıyor.

İlçe içersindeki çöpleri toplama görevini dokuz araç ve kırk sekiz personelle sürdüren Selçuk Belediyesi, çöp ve katı atıkları Kurudağ arkasında bulunan arıtma yanına yapılan aktarma istasyonunda Büyükşehir Belediyesine ait otuz ton taşıma kapasiteli Tırlar" a boşaltıyor. Selçuk ilçesine tahsis edilen iki Tır her gün toplanan çöpleri Harmandalı çöplüğüne götürerek boşaltıyor.

Selçuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşların moloz artıklarını Pamucak Dereli Tesisleri yakınında ki Moloz döküm alanına dökmeleri gerektiği hatırlatılarak “ Çöp döküm alanının döküme kapatılması ve çöplerin hiç bekletilmeden ilçe dışına çıkarılması ilçemiz için olumlu bir gelişme olmuştur.

Molozlar , büyük ağaç dalları, hayvan ölüleri, eski ev eşyaları ekiplerimiz tarafından kesinlikle toplanmayacak. Bu tür atıklar sıkıştırmalı sistemle çalışan çöp toplama araçlarımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Tırlar" a yüklenemiyor “ diyerek aksi davranışlar karşısında cezai yaptırım uygulanacağı vurgulandı.

Yıllardır kullanılan çöp döküm alanının Orman İdaresine devredileceği ve idarenin orada ağaç dikeceği öğrenildi.