Eşinden boşandıktan sonra 4, 6 ve 10 yaşlarındaki 3 kızıyla yaşam savaşı veren babanın çocukları, yaşam şartları iyi olmadığı gerekçesiyle koruma altına alındı.

Su baskını nedeniyle bölgede kontrollerini sürdüren Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları kontroller sırasında, Turgutlu yolu üzerinde Turgut Özal Mahallesi Hasırcı Küme Evleri 29 numaradaki evi sel bastığını, yaşları 4, 6 ve 10 olan 3 kız çocuğuyla yaşayan baba Yusuf Akgün"ün (60) evin üst katına sığındığını belirledi. Evdeki şartları inceleyen ekipler, çocukların ev ve bakım şartlarının iyi olmaması gerekçesiyle 3 küçük kızı, Manisa İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü"ne bağlı Yetiştirme Yurdu bünyesindeki Sevgi Evine teslim etti.

Vali Yardımcısı Mehmet Zeki Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel baskını nedeniyle yapılan kontroller sırasında durumun ortaya çıktığını söyledi.

Özkan, şu bilgileri verdi: "Su baskınları nedeniyle kontroller yapılırken kulübe gibi bir yerde kaldıklarını tespit ettik. Gittik yerinde inceleme yaptık ve ortamın çocukların kalması için uygun olmadığı kanaatine vardık. Çocukları Yetiştirme Yurdu Sevgi Evlerine getirdik, temizledik, kıyafet ihtiyaçları giderildi. Gayet rahat bir şekilde bakılmalarını sağlıyoruz" dedi.

Baba Yusuf Akgün de eşinden boşandıktan sonra kızları Yağmur (10), Yıldız (6) ve Şehrazat Irmak (4) ile evde yalnız kaldığını belirterek, sel suları basıncaya kadar durumunun gayet iyi olduğunu, ancak su baskını sonrasında bütün eşyaların su altında kaldığını söyledi.

Bir an önce çocuklarına kavuşmak istediğini belirten Akgün, "Şu an için maddi durumum bozuk. Evi de sel bastı, eşyalar su altında. Çocuklarım şimdi en azından sıcak bir yuvada, iyi bakılıyorlar. Ama onları çok özlüyorum. En kısa zamanda maddi durumumu düzeltip çocuklarımı almak istiyorum. Bunun için yetkilileri ve hayırsever insanları yardıma çağırıyorum" diye konuştu.

Çocuklarını yuvada sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Baba Akgün, çocuklarını geri alacağı günü hasretle beklediğini ifade etti. - DHA