Birkaç yüz metrekarelik arazisinde hayvanlarıyla birlikte yaşayan ve bahçeye ektikleriyle karınlarına doyuran yaşlı karı koca, sel sularının getirdiği odunları soğuk suyun içerisinden toplayarak ısınıyor.
Uzun süre İstanbul ve Aydın"da ticaretle uğraşan Haşim Şengüler (58), işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle fazla miktarda zarar uğradı. Elinde kalanlar ile Çine Çayı kenarında küçük bir arazi satın alan Şengüler, eşi Ayten Şengüler (58) ile birlikte buraya kurdukları tek gözlü bir barakanın içinde yaşamaya başladı. Besledik birkaç kaz ve birkaç tavuk ile bahçelerine ektikleri sebzelerden elde ettikleri ürünler ile karınlarını doyuran yaşlı karı koca, yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havaların başlamasıyla birlikte büyük bir sıkıntının içerisine girdi. Herhangi bir gelirlerinin olmaması nedeniyle yakacak odun ve kömür alamayan aile, evin reisinin çevreden toplayarak getirdiği odun parçalarıyla bugüne kadar az da olsa ısınmaya çalıştı.
Getirdikleri odunların tükenmesiyle birlikte kara kara düşünmeye başlayan Şengüler ailesinin yardımına sel suları yetişti. Aydın"da son 5 gündür etkili olan sağanak yağışların ardından yüksek kesimlerde yazın kuruyarak çay yatağına düşen odun parçaları; sel sularına kapılacak alçak kesimlere doğru hareket etmeye başladı. Barakalarının kenarından geçen Çine Çayı"nın kenarına bekleyen yaşlı karı koca, son 2 günde kendilerine bir kış yetecek kadar odun toplamayı başardı. Tanıdıkları olan Nazmi Ak"ın da (68) yardımıyla gün boyu soğuk suyun içerisine girerek, sel sularının getirdiği odunları toplayan çift, topladıkları odunları büyük bir mutluluk içerisinde barakalarına taşıdı. Dünde ortalama 300-500 kilogram odun olmayan aile, soğuk kış günlerinde yakabilecekleri odunlara kavuşmanın sevincini yaşadı.
Çine Çayı kenarındaki barakalarında eşi ile birlikte hayatta kalma mücadelesi verdiklerini ifade eden Haşim Şengüler, 31 yıl önce burayı satın alarak yerleştiklerini söylüyor. Maddi durumları elvermediği için sıkıntı çektiklerini beyan eden Şengüler, “Nehir yatağının başında bulunan yüksek kesimlerde bulunan ağaçlar devrildliği zaman sular o ağaçları buraya getiriyor. 2 gündür selle birlikte gelen odunları topluyoruz. Burada eski bir sobamız var. Topladığımız odunları sobada yakarak, ısınmak için kullanacağız. Biz günde ortalama 300 kilogram odun toplayabiliyoruz. Geçen yıllarda çaydan daha fazla odun geliyordu. Geçtiğimiz yıl çay kenarında düzenleme yaptıkları için bu yıl daha az odun geldi. Çay bazen yaşadığımız barakanın kenarlarının da yıkılmasına neden oluyor ama yakacak sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde sel sularıyla birlikte gelen odunlar baya bir işimize yaradı” diyor.
Eşinin işlerinin kötüye gitmesinin ardından çay kenarındaki bu barakaya yerleştiklerinden söz eden Ayten Şengüler de, “Kocama yardım ediyorum. İki gündür nehir yatağından odun topluyoruz. Bize epeyce yetecek kadar odun topladık. Odunlar kış günü lazım oluyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte sağdan soldan temin ettiğimiz odunlarla ısınmaya çalıyoruz. Gücümüz olmadığı için daha kömür de alamadık. Bu nedenle nehirden topladığımız odunları sobada yakarak ısınmaya çalışıyoruz. 2 gündür topladığımız odunların bizi epeyce idare edeceğini düşünüyorum” diye konuşuyor.