Son günlerde yağışların artması ihtimali birlikte Aydın İl Özel İdaresi, Aydın’a bağlı köy yollarında kışa hazırlık çalışmalarını son hızla sürdürüyor. 490 köyde gerekli çalışmaların zamanda yapılmasının önem veren Özel İdare ekipleri, vatandaşların ulaşımın aksamaması için gerekli önlemlerin alınmaya çalışıyor.
Aydın merkeze bağlı İmamköy köyüne bağlı Gölcük Mahallesinde önceki günkü etkili yağışların ardından oluşan sel baskınına da ilk müdahaleyi İl Özel İdaresi ekipleri yaptı. Dere yatağına dökülen çöplerin neden olduğu sel baskınında 30 dönüm arazisi ve ahırı sular altına kalan Köy İhtiyar Heyeti üyesi Aytekin Öncal’ın imdadına koşan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, olası can ve mal kayıplarının önüne geçti. Özel İdare iş makinesiyle Keçideresi Çayı’nda yaşanan taşkını önlemek için yapılan çalışmaları İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Özay Özhan, gecenin geç saatlerine kadar etkili yağışa rağmen bizzat yönetti.
Aydın İl Özel İdaresi’nin her zaman köylerin hizmetinde olduğunu açıklayan İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, “Aydın İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından kurumumuza ait iş makineleri ile köy yollarındaki şarampoller, yağışlardan önce temizleniyor. İlimize bağlı köy yollarında yağışlar öncesi yapılan bu çalışmalar etkili oldu. Sel ve taşkınların can veya mal kaybını önlemeye yönelik yapılan bu çalışmalar sayesinde yağışlar pek çok köylerde ulaşımı etkilemedi. Aşırı yağışlar olduğu zaman da vatandaşlarımızın ulaşımının aksamaması ve olası sel felaketlerin yaşanmaması için Köy Muhtarlarımızın, köy yollarındaki şarampollere, dere yataklarına, köprü altlarında bulunan büzlerin önüne çöp atılmasına müsaade etmemelerini diliyoruz” diye konuştu.