Meclise sunulan iki komisyonun raporuna göre sel bölgesindeki zarar yaklaşık 8 Milyon TL olarak açıklandı.
Aydın"da 10 Aralık günü meydana gelen sel felaketinde Koçarlı ve Söke içlerine bağlı bazı belde ve köylerde sel büyük hasarlara yol açmıştı. Selden sonra 14 Aralık Salı günü olağan üstü toplanan Aydın İl Genel Meclisi bölgedeki zararın tespiti için oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu"nu ve Sivil Savunma ve Doğal Kaynaklar Komisyonlarını görevlendirmişti. Bölgeye giden komisyon üyeleri iki haftalık çalışmayla Koçarlı"nın Büyükdere,Güdüşlü, Yeniköy, Kasaplar, Yağhanlı, Haydarlı, Çulhalar, Timinciler, Kızılkaya, Bağcılar, Esentepe, Cincin Köyleri ile Söke"nin Bağarası Beldesi, Avcılar, Çalışlı, Burunköy, ve Aslanyaylası köylerindeki sel zararlarını tespit etti.
İki komisyonun hazırladığı rapor İl Genel Meclisinin Ocak ayı meclis toplantılarında mecliste görüşüldü. İki komisyonun ortak raporu hakkında bilgi veren Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hayri Güleç, sel felaketinde ilçeler genelinde hasar oranının yüzde 7,94 olduğunu açıkladı. Sel bölgesinde 128 vatandaşın afet başvurusunda bulunduğunu söyleyen Hayri Güleç, “Sel felaketinden 3 Milyon 411 Bin TL değerinde ürün, 264 Bin 328 TL değerinde arazi, bir Milyon 96 Bin TL değerinde hayvan, 3 Milyon 163 Bin TL tarım aletleri zararları olmak üzere toplam 7 Milyon 934 Bin 328 Bin TL zarar tespit edildi. ilçelerimiz genelinde hasar oranı yüzde 7,94 olup sadece 4 çiftçimizin zarar eşiği yüzde 40 ve üzerinde çıkmıştır” dedi.
İki komisyonun ortaklaşa hazırladığı rapor mecliste oy birliği ile kabul edilirken Meclis Başkanı Akan Evren, bölgedeki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yürütülmesi için KÖYDES Projesi kapsamında Aydın"a gönderilecek paranın bölgeye aktarılabileceğini söyledi.