Fenerbahçe"nin UEFA Avrupa Ligi"nde perşembe günü Twente ile oynayacağı maç öncesi Milliyet, Hollanda ekibinin kampına girdi.
Twente Teknik Direktörü Steve McClaren ve Basın Sözcüsü Richard Peters, sarı-lacivertli ekibin H Grubu"ndaki en güçlü takım olduğunu ve oynayacakları iki maça da büyük önem verdiklerini açıkladılar.
Teknik Direktör McClaren, Fenerbahçe"nin Roberto Carlos, Colin Kazım, Alex de Souza ve Güiza gibi birçok yıldız oyuncuya sahip olduğunu söyledi. Şükrü Saracoğlu Stadı"nın, “İstanbul"un Cehennemi” olarak adlandırıldığını ve buradan nasıl çıkmayı planladıklarını sorduğumuz Steve McClaren, “Ne kadar etkili bir taraftara sahip olduklarını biliyoruz. Açıkcası Fenerbahçe bizim için şu an ikinci planda. Çünkü önce ligi düşünüyoruz. Fenerbahçe ile ilgili açıklamaları gelecek hafta İstanbul"da yapacağız. İstanbul"daki sel felaketini duyduk. Fenerbahçe"nin stadı da selden etkilendi mi? Merak ettiğimiz bu” yanıtını verdi.
Sarı-lacivertli ekip ile yapacakları maçların çok zevkli geçeceğini ve izleyenlerin büyük keyif alacağını iddia eden McClaren, “Rakibimizi en ince ayrıntısına kadar ezberledik. Taktiğimizi belirledik. İşimizin kolay olacağını sanmıyorum. Ancak önümüzdeki Utrecht ile oynayacağımız çok kritik bir maç var. O yüzden Fenerbahçe"yi takıma unutturmaya, konsantrasyonu bozmamaya çalışıyorum. Bu grubun favorisi kesinlikle Fenerbahçe. Bunun bilinci içinde gereken önlemleri alacağız” dedi.

Zirveyi hedefliyorlar
İngiliz hoca, motivasyonun bozulmaması için oyuncularının Fenerbahçe hakkında görüş vermesine de izin vermedi.
Hollanda Ligi"ne iyi başlayan Twente, geçen hafta karşı karşıya geldiği güçlü rakibi Feyenoord karşısında maçı son dakikaya kadar önde götürmesine rağmen yediği penaltı golüyle sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı ve liderliği kaçırdı. Twente, beş maçta topladığı 11 puanla ligin dördüncü sırasına yerleşti.

Övgüler yağdırdı
Twente Basın Sözcüsü Richard Peters, arkadaşımız Fuat Aslan"ın kendisine hediye ettiği Fenerbahçe formasını alırken, sarı-lacivertli ekipten övgüyle bahsetti. Peters, Fenerbahçe"nin gücünü ve hedeflerini çok iyi bildiklerini kaydetti, “Biz genç bir ekibiz. Zaman zaman tecrübe problemi yaşıyoruz. Elimizden geleni yapacağız” dedi.MİLLİYET