Vücuttaki kan dolaşımını seksten 3 kat daha hızlandıran ürün Türkiye'de yok satıyor. Dünyada birçok ünlü tarafından tercih edilen soğuk sauna yani Cryo Sauna (Cabın) Estetiktrend tarafından Türkiye'ye getirilmişti. Cihaz zayıflatmanın yanısıra ani ısı düşüşü ile birlikte vücutta yarattığı şok dalgası sayesinde kan dolaşımı hızlanıyor ve vücut direncini artırıyor. Bu sayede vücutta ki kan dolaşımını 3 kat daha hızlandıran Cryo Cabin Türkiye’de yok satıyor. 
 
Estetiktrend yönetim kurulu başkanı Özgür İnal konuyla ilgili olarak; “Getirdiğimiz bu cihaz, kan dolaşımını artırarak direnci arttırdığı ve kan dolaşımını seksten 3 katına çıkardığı için tahmin ettiğimiz rakamın çok çok üzerinde bir talep gördü ve talepleri karşılamada güçlük çekiyoruz. Halen sıra bekleyen onlarca firma var. Gördüğümüz bu talep neticesinde bizi mutlu ediyor” diye konuştu.
 
Dr. Mehmet Öz tarafından da önerilen sistem, 3 dakikalık seans süresinde vücudu -178 dereceye kadar soğutuyor ve ortalama 700 kalori yaktırıyor. Bunun yanı sıra ani ısı düşüşü ile vücutta yarattığı şok dalgası önemli oranda kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor ve vücut buna direnç artışı olarak tepki veriyor. Üstelik seans süresince kişi üşümüyor aksine daha farklı ısı artışı gibi bir his uyandırıyor.
 
Dünyada birçok ünlü sanatçı ve sporcuların kullandığı bu ürünün dünyada tanınan en ünlü isimlerinin başında Beckham ailesi geliyor. David Beckham ve eşi Victoria Beckham’ın kullandığı bu ürün, Dennis Mitchell- Olimpiyat şampiyonu, Tom Shaw- NFL Footbal koçu, Dathan Ritzenhein- Newyork maraton şampiyonu, Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz tarafından kullanılarak tavsiye ediliyor. 
 
 
 
 
Cryo Cabin nedir?
 
Cryo cabin yeni çıkan vücut şekillendireme ve yağ parçalama cihazlarının en geliştirilmiş halidir. Bu sistemde sadece bölgesel değil tüm vücut dâhilinde uygulama yapılmakta ve sadece kilo vermeye, incelmeye ve selülit tedavisine yönelik değil aynı zamanda imune sistem güçlendirme ve ağrı tedavisinde de kullanılabilmektedir.
 
Uygulama -178 derece sıcaklıkta 3 dakika tüm vücut dâhilinde yapılmakta seans süresinde üşümekten daha farklı ısı artışı gibi bir his hissedilmektedir. Bunun sebebi ise sistemde likit nitrojen kullanılması ve bu gazın hiç nem ihtiva etmemesi sebebiyle kuru bir soğuk elde edilmesidir. Düzenli uygulamalar sonucunda yapılan araştırmalara göre seans başına 700 kcal harcandığı tespit edilmiştir. 20 seanslık paket şeklinde uygulanan tedavi seansları sadece 3 dakika sürmektedir.
 
Cryo Sauna (Cabin) selülit tedavisinde de etkili olmaktadır. Selülitli bölgede oluşturulan extreme soğuk kılcal dolaşımını hızlandırır aynı zamanda selülitlerin oluşumuna neden olan artık maddelerin ve yağ hücrelerinin dondurularak parçalanmasını sağlar. Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz tarafından da kullanılan ve tavsiye edilen cryo sauna (cabin), birçok yönden insan sağlığına da olumlu etkiler sağlamakta.