Daha doğrusu bu önerileri uygulayacak kadar cinsel hayatımıza olumsuz etkisi olan şeyler ne? İşte seksin en büyük düşmanları..

1-) Stres Belki stresli koşullar altında da tüm işlerinizi yolunda götürmeyi başarabilen birisinizdir. Ancak böyle durumlarda kendinizi seksi hissetmeniz ihtimali neredeyse hiç yok. İş stresi, para sorunları ve hasta aile bireyleri libidonuzun düşmesine neden olur.

2-) lişki sorunları Çözülmemiş ilişki sorunları seks hayatınızı donuklaştıran en büyük faktörlerden biridir. Özellikle kadınlar duygusal yakınlık içerisinde bulunmadığı erkeklerle cinsel bir birleşme yaşamak istemez. Çiftler arasındaki iletişimsizlik, aldatma ve diğer engeller seks hayatınızı zora sokacaktır.

3-) Yetersiz uyku Eğer yeterli miktarda uyku alamıyorsanız, uyku apnesi veya uykusuzluk gibi sorunların varsa seks hayatınızdan bundan fazlasıyla etkilenecektir. Vücudunuz normal seyrinde çalışmadığı için libidonuz da doğal olarak düşecektir.
4-) Kendi vücudunuz Eğer öz güveniniz azaldıysa ve kendinizi artık güzel hissetmiyorsanız libidonuz da düşecektir. Unutmayın siz kendinizi beğenmediğiniz takdirde başkaları da sizi beğenmez. Bir spor salonuna giderek veya evde spor yaparak öz güveninizi tekrar kazanabilir ve seks hayatınızı canlandırabilirsiniz.

5-) Depresyon Antidepresanlar gibi depresyon da seks dürtülerinize ket vuracaktır. Ancak cinsel isteksizlik yaşıyorsanız bu depresyonun habercisi de olabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda doktora başvurmanız gereklidir. Çünkü klinik depresyon ancak doktor kontrolünde tedavi edilebilmektedir.