"Seksi sarışın" sözü tarihe karışıyor. Bilimciler araştırdı ve sonuç herkesin bildiğinin aksine çıktı. İşte şaşırtan sonuç.

Nobel ödüllü bilim adamı James Watson esmer ve şişmanların çekiciliğinin daha fazla olduğunu açıkladı.

Watson, insanın derisinin rengiyle çekiciliği arasında bağ olduğunu bildirdi. Watson, koyu renkli kişilerin daha güçlü libidoya sahip olduklarını, bu yüzden de açık tenlilere oranla daha şehvetli olduklarını belirtti.

California"daki Berkeley Üniversitesi"nde konferans veren Watson, kuzey ülkelerinde yaşayanların gün ışığından daha az faydalandığı için mutsuz olduğunu ve daha çok alkol tükettiğini söyledi. Watson, Latin ülkelerinde yaşayanların "aşk insanı" olma nedeninin de ten renkleriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Şişman olanlar daha şehvetli

Sıska manken Kate Moss"un fotoğrafını göstererek zayıf kadınların mutsuz olduğunu, şişman kadınların ise hem daha mutlu, hem de daha şehvetli olduklarını da söyleyen Watson, bazı meslektaşları tarafından "ırkçılıkla" suçlandı.

Watson"a göre, insana mutluluk hissini veren pom-C proteini. Bu protein; deri rengini belirleyen melanin, duyguları kontrol eden beta endorphin ve vücuttaki yağ metabolizmasını düzenleyen leptin hormonlarını da salgılıyor. Bu da esmerlerin ilişkideki gücünü ve çekiciliğini etkiliyor.

Vatan