Ayak sağlığının yanı sıra 'topuklu' ayakkabılar cinsel dünyanızı da
etkiliyor. Yüksek topuklu kadınlar 'seksapeli' baştan garantiliyor


Yazın gelmesiyle, gardroplardan düz ayakkabılarını ve parmak arası terliklerini çıkaran kadınlar dikkat! Uzmanlar düz ayakkabı ve parmak arası terliklerin ayak sağlığını tehdit ettiğini söylüyor. 'Topuklu' ayakkabıların hem daha seksi hem daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken ortopedistler (ayak sağlığı uzmanı) daha rahat olmasına rağmen düz ayakkabıların ayaklarda 'ağrı', parmaklarda 'baskı şişlikleri', 'sırt ağrıları' ve 'eklem iltihabına' yol açabileceğini belirtiyor.

Yüksel ama zirve yapma
İngiltere Ortopedistler Derneği Sözcüsü Mike O'Neill, 'Son 3-4 yıl içinde düz ayakkabı, parmak arası terlikler ve balerin ayakkabılarına bağlı sorunlarda büyük bir artış görüyoruz' dedi. Ancak uzmanlar, 3 santimden fazla topuklu ayakkabıların da giyilmemesi gerektiğini vurguluyor.

'Düz'lük taban çökertir
BU yaz moda olan bilekten bağlı sandaletlerin ciddi sağlık sorunlarına neden olacağına dikkat çeken uzmanlar düz ayakkabıların ayak sürümelerine yol açtığı ve bunun da vücut şeklini bozduğunu vurguluyor. Düz ayakkabılar, parmaklarda şişliklere ve taban çökmesine de neden oluyor.

'Tadını yatakta çıkar!'
''TOPUKLU ayakkabı giyin' çağrısına bir destek de İtalya'dan geldi. İtalyan ortopedistler topuklu ayakkabı giyen kadınların 'partnerleriyle çarşaf altında daha iyi vakit geçirebileceklerini' iddia ediyor. Kadınların topuklu ayakkabı giyerek yarattıkları görünüm, onların baştan çıkarıcı hislerini tetikliyor ve hem kendini hem de partnerini 'fazlasıyla' tahrik ediyor.