İşte şimdi unutulmaya yüz tutan bu oyunlardan seksek'le mendil kapmacanın finalleri yapıldı. 
     Mendil Kapmaca ve Seksek Federasyonları tarafından Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen ''Germencik Ligi Final Müsabakaları'' yapıldı. 
     Geleneksel çocuk spor oyunlarının yurt çapında yayılmasını amaçlayan Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun oluşumunu sağlamak üzere Çanakkale'nin Biga ilçesinde kurulan Mendil Kapmaca ve Seksek Federasyonları tarafından, bu çocuk oyunlarına yönelik olarak düzenlenen Türkiye Kupası'nın elemesi niteliğindeki Germenci Ligi Final Müsabakaları sona erdi. 
     Aydın Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Germencik Ligi Final Müsabakalarına, ilin idari yöneticileri, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
     İlköğretim okulları takımlarının katılımıyla yapılan final müsabakaları sonucunda her iki oyunda elde ettikleri puanlarla Germencik Ortaklar Mehmet Hüseyin Öncel İlköğretim Okulu birinci oldu. Oyunlarda, ikinciliği Germencik Kurtuluş İlköğretim Okulu, üçüncülüğü de Germencik Şehit Cafer İlköğretim Okulu elde etti. 
     Dereceye giren takımlar ve oyuncular kupa ve madalyalarını, düzenlenen törenle Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ve Germencik Kaymakamı Resül Çelik'in elinden aldı. 
     Seksek Federasyonu Genel Başkanı Oktay Yellikaya, kupa töreninin ardından yaptığı açıklamada, finallerde dereceye giren takımların 22-27 Haziran günlerinde Çanakkale'de yapılacak olan Mendil Kapmaca ve Seksek Oyunu Türkiye Kupası'na katılacağını söyledi. 
     Organizasyonun dünyada ve Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Yellikaya, Çanakkale'deki organizasyonun ilk defa yapılacak bir organizasyon olduğunu, amacın, geleneksel çocuk oyunlarını derlemek ve bu oyunları güncelleştirerek önce kendi ülkemizde daha sonrada bütün dünyada oynanır hale getirmek olduğunu söyledi. 
     Öte yandan, seksek, ip çekme, körebe ve mendil kapmaca gibi oyunların yüzyıllardır Anadolu'da oynandığı ve eski Roma döneminde çocukların çok sevdiği oyunlar arasında yer aldığı belirtiliyor. 
04.20110531192645.jpg