MICROSOFT, “Arc Touch Mouse” adlı yeni "fare"sini tanıttı. Microsoft Türkiye"den yapılan açıklamada, Türkiye"de Kasım ayında satışa sunulması beklenen ürünün taşınırken düzleşerek kolaylık sağladığı ve kullanım sırasında kavislenerek avuca rahat oturacak bir şekil aldığı belirtildi. Yeni farede tekerleğin yer almadığı, bunun yerine dokunmaya duyarlı sezgisel bir kaydırma bandının bulunduğu, bu sayede kolay navigasyon sağladığı ve sayfaların hızlı veya yavaş kaydırılmasının tek parmak hareketiyle yapılabildiği kaydedildi.

Microsoft"un yeni ürünüyle fare kullanımının bitmediğini, dokunmatik ekran ve tablet kullanıcılarının çoğalmasına karşın farenin hala rahat kullanım ve daha güçlü kontrol için kullanıldığını kanıtladığı belirtildi.

RIM 12 milyon adet BlackBerry ile rekor kırdı

BLACKBERRY akıllı telefonları üreticisi Research In Motion (RIM) şirketi, 2011 Mali Yılı İkinci Çeyreği sonunda 12 milyondan fazla BlackBerry akıllı telefon sevkıyatı gerçekleştirdi. RIM"ın toplam sevkıyatı da 115 milyona adete ulaştı. RIM, 1 Mart tarihinde başlayan 2011 mali yılına ilişkin, ikinci çeyrek (Haziran-Temmuz-Ağustos) mali sonuçlarını açıkladı. İkinci çeyreğin sonunda, gelirini geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 31 artıran RIM, 4.62 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 27 Kasım 2010"da sona erecek üçüncü çeyrek Eylül-Ekim-Kasım) sonunda RIM"ın gelirinin 5.3-5.5 milyar dolar arası olması bekleniyor.