Pazarcı esnafının yükünü hafifleten paket kapsamında krediden sigortaya, POS’tan çek defterine kadar ihtiyaca yönelik birçok ürün sunuluyor.
 
Hem pazarcı esnafına hem de alışveriş yapan vatandaşa fayda…
 
Pazar esnafının ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilen ve bir araya getirilen ‘Pazara Bereket Paketi’ kapsamındaki ürünler,  hem pazarcılara hem de pazarda alışveriş yapan müşterilere fayda sağlıyor.
 
Pazar esnafının geç vakitlere kadar çalıştığı ve yüksek tutarlarda nakit para taşıdığı gerçeğinden hareketle, paket kapsamında kapkaça karşı özel sigorta bulunuyor. ‘Pazara Bereket Paketi’nden yararlanan pazarcılar, dilerlerse bu sigorta kapsamına tezgahlarından alışveriş yapan müşterilerini de dahil edebiliyorlar.
 
Yine paket kapsamında, aylık ücret ödemeden POS makinesi kullanımı da yer alıyor. Semt pazarlarında POS kullanımının yaygınlaşması, gerek güvenlik, gerekse pratiklik açısından, hem pazar esnafına hem de müşterilerine fayda sunuyor.
 
Para taşıma derdi ortadan kalkıyor…
 
Pazarcı esnafının günlük kazancının, en güvenli şekilde alınıp hesaplarına yatırılmasını sağlayan Nakit Taşıma Hizmeti de, paket kapsamında sunulan güvenlik odaklı ürünlerden bir diğerini oluşturuyor.
 
Öte yandan, 24 aya kadar uzanan vadeyle sunulan 30.000 TL’ye kadar kredi seçenekleri, ayrıca uygun koşullarla sunulan ticari taşıt kredisi de ‘Pazara Bereket Paketi’ kapsamında bulunuyor. Pazarcı esnafına ayrıca, bireysel emeklilik sistemine katılma imkanı sağlayan Üreten Emeklilik ve çek defteri gibi ürünler de sunuluyor.
 
Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız: “Emek yoğun çalışan pazar esnafımıza ilk kez Şekerbank elini uzatıyor.”
 
Pazarcılığın, Türk ekonomisi açısından büyük önem taşıyan bir esnaf kolu olduğunu belirten Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, “Semt pazarlarında tezgahı olan ve Pazarcılar Odası’na kayıtlı pazar esnafı, yoğun emek sarfedip, ciddi iş hacmi üreten ve önemli hizmet sunan bir iş kolunun üyeleridir. Bu iş kolunun, finans sisteminin desteğinden bugüne dek yeterince yararlanamadığını gözlemliyoruz. Şekerbank olarak, Anadolu Bankacılığı misyonumuz çerçevesinde bankacılık hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaya önem veriyor ve üreten kesimlere desteğimizi daha geniş bir tabana yayıyoruz. Bu kapsamda, emek yoğun çalışan pazar esnafımıza ilk kez Şekerbank elini uzatıyor. Böylece, pazar esnafının ihtiyaçlarına yönelik ürün paketimizle sektöre öncülük yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“Bereket” Pazara Yayılmaya Afyon ve İstanbul’dan Başlıyor
 
Şekerbank, ‘Pazara Bereket Paketi’nin faydalarını, hedef kitlesine en etkin şekilde anlatmak amacıyla, “Pazara Bereket Saha Etkinliklerine” de başladı. Etkinlikler kapsamında, İstanbul ve Afyon’dan yola çıkacak özel araçlar, 1 ay süre ile Anadolu illerinde semt pazarlarını ziyaret edecek ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilecek.