Şekerbank’ın kuruluşunun 58. yıldönümü kapsamında düzenlenen kampanya kapsamında, esnaf ve küçük işletmelerin 10.000 TL’ye kadar olan kredi talepleri için, 24 aya kadar vade ile, aylık %0.58 oranında faiz uygulanacak.
 Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız, bundan 58 yıl önce, 12 Ekim 1953’te, Anadolulu girişimcilerin, çiftçilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Şekerbank’ın, bugün, %62’si Anadolu’da olan 266 şubesi, güçlü mali yapısı ve uluslararası marka bilinirliği ile üreten Türkiye’ye, yani ekonominin gerçek kahramanlarına güç vermeye devam ettiğini söyledi. Yıldız, “Şekerbank, ‘küçük işletmelerin finansmanında lider banka olma’ vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.” dedi.
 
 ‘Hemşehrim Kredisi’
 
58. kuruluş yıldönümüne özel olarak düzenledikleri kredi kampanyası ile Şekerbank’ın üretenin yanında olma misyonunu sürdürdüğünü belirten Yıldız, “Biz banka olarak ülkemizin asıl üreten kesimi olduğuna inandığımız esnafımızı ve küçük işletmelerimizi destekleyerek, onlara özel yerel ürünler geliştiriyoruz. Bu kapsamda, çoğu yaklaşık yarım asırdır aynı yerde hizmet veren şubelerimizin kuruluş yıldönümlerinde, o bölgenin esnaf ve küçük işletmelerine ‘Hemşehrim Kredisi’ ürünümüz ile finansman olanağı sağlıyoruz. Şimdi de Şekerbank’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle tüm Türkiye’deki esnafımızı, küçük işletmelerimizi destekliyor, bu fırsattan yararlanmak ve bir çayımızı içmek üzere onları şubelerimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.