5. Murad'ın torunu Şehzade Ali Vasıb Efendi ile Sultan 5. Mehmed Reşad'ın torunu Mukbile Sultan'ın oğlu Osman Selaheddin Osmanoğlu ile yaklaşık bir yıldır nişanlı olduğu emekli felsefe öğretmeni Hanife Candan Günen, aile arasında düzenlenen sade bir törenle dünyaevine girdi.

Nikah, Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun dedesi Sultan 5. Murad'ın 28 sene ikamet ettiği, babası Ali Vasıb Efendi'nin 1903 yılında doğduğu Çırağan Sarayı'nda kıyıldı.

Nikahın kıyıldığı sarayın Enderun Balo Salonu'na gelin ve damat el ele girdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın kıydığı nikahın şahitliğini şehzade Ömer Abdülmecid Osmanoğlu, gelinin dayısı Mehmet Şari Zeren, eski Erzurum milletvekili Rasim Cinisli, Osmanoğlu ailesinden Mahmut Edhem Dömeke yaptı.

Cinisli de nikah cüzdanını Osmanlı hanedanı geleneğine uygun olarak damat Osman Selaheddin Osmanoğlu'na verdi.

Sarayda kıyılan 8. nikah

Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 24 şehzadesinden biri olan Osman Selaheddin Osmanoğlu, nikahın ardından yaptığı konuşmada, davetlilere katılımlardan dolayı teşekkür etti.

Sultan 5. Murad'ın Resan Hanım'la Çırağan Sarayı'nda evlendiğini, üçüncü kuşak dedesi Mehmet Selahaddin Efendi'nin de bu sarayda 5 kere nikahının kıyıldığını, onun iki oğlu ve dört kızının da burada doğduğunu belirten Osmanoğlu, "Biri benim büyükbabam Ahmet Nihad Efendi'ydi. Büyükbabam Ahmet Nihad Efendi, büyük annem Safiru Başhanımefendi ile burada evlendi ve babam burada doğdu. Kısacası, izdivacımız, bizim nesilden burada kıyılan 8. nikah olacak. 7 yakın akrabam burada doğdular. Onun için burada evlenmeyi çok istedim. Çok mutluyum" diye konuştu.
AA