Babam ve Oğlum’, ‘Issız Adam’ gibi çok büyük gişe başarısı yakalayan iyi filmlere imza atan Çağan Nehir ’ın yeni filmi ‘Unutursam Fısılda’nın çekimleri devam ediyor. 1970’li yıllarda birbirlerine aşık iki gencin her şeyi geride bırakarak, müziğin, aşkın ve hayallerinin peşinde verdikleri mücadeleyi konu alan filmde Tarık rolünü canlandıran Mehmet Günsür, unuz saçlı, İspanyol paça beyaz pantalonlu ve düğmeleri yarı açık sivri uzun yaka gömlekili yeni imajıyla 70’li yıllara ışınlandı.

İki ses sanatçısı kardeş olan Hanife ve Ayperi’nin hikayesinin anlatıldığı film, gidenlerin ve kalanların öyküsünü beyazperdeye taşıyor. Abla Ayperi yaşadıkları kasabadan Tarık ile birlikte müzik aşkıyla ve de özgürlükleri için uzaklaşırken, beraberinde kardeşinin sırrını da götürür. Hanife’nin hayatını şekillendirecek olan bu sır, Ayperi içinse hayati ehemmiyet taşımaktadır... Yıllar akabinde karşı karşıya geldiklerinde iki kız kardeşin yapabildikleri ve yapamadıkları ortaya dökülecektir...

Kaymakam olan babasının tayin edilmesi üzerine ailesiyle beraber şehirden kasabaya gelen Tarık, sıkışıp kaldığı bu kasabada hayallerini gerçekleştireceği kişiyle, Ayperi ile tanışır. Erkek çocuklarıyla sokakta futbol oynarken kadınlığını ve müziğe olan sevdasını keşfetmesine yardımcı olacak, gitar çalan o şehirli çocuk Tarık’ı görmesi Ayperi’nin de tüm hayatı değiştirir. Tarık ve Ayperi, hayallerine ulaşmak için kasabadan İstanbul’a gitmeye karar verirler.

Günsür’ün yanında Hümeyra, Farah Zeynep Abdullah, Kerem Bürsin ve Işıl Yücesoy’un rol aldığı filmin yapımcılığını Taff Pictures üstleniyor.