AYDINPOST HABER-CHP'den geçtiğimiz hafta sonu istifa ettiğini açıklayan Aydın Belediye Meclis Üyesi Şehnaz Bağcı, bugün basın toplantısı düzenleyerek istifasının gerekçesini anlattı.
Aymendo tesislerinde kahvaltılı basın toplantısında yazılı açıklama yapan Şehnaz Bağcı, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun dayatmacı bir politika güttüğünü ve bir takım zorlamaları nedeniyle partiden istifa ettiğini dile getirdi.
Bağcı açıklamasında, "Özlem hanımla, bildiğiniz konuda bir dayatmaya maruz kaldım. Toplandığımız bu mekan da farklı konularda da aynı dayatmalarla karşı karşıyadır. Kendisinin rahatsız olduğu bir internet sitesine karşı bana, düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla davrandı. Bu zorlamayla benim kişisel yandaşlığımı zorladı. Babamın ve ortağının tanınan bir esnafın reklam verme özgürlüğüne kısıt koymamı istedi" dedi.
Bağcı, "Ben bütün bunların ilkeli, sorumlu, olgun bir yönetici tarafından değil, kızgın, kırılmış tepkisel bir yönetici tarafından yaşandığını düşündüm. Konumu nedeniyle kendisini durdurmakta zorlandım. Taraf olmayan bertaraf olur bildik, sloganıyla da aynı parti mensubu meclis üyesi bir arkadaşına yani bana, acitasyon yapmış oldu. Oysa ben üyesi olduğum partimin, yeni geniş açısıyla, toplumsal faydanın, demokrasinin uzlaşmacı, barışçıl anlayışımızın taraflısı oldum. Böyle de olmaya devam edeceğim. Üzüldüğüm nokta ise, başkanımızın eleştiriye dayanıksız tutumu, milletvekillerimizin dokunulmaz zırhı gibi, bir keyfiyet yarattı kendinde. Kendi duyguları önemliyse, bizim duygularımız, bizlere gönül veren, barış ve uzlaşı isteyen, halkın duyguları önemsiz mi?" diye konuştu.

BENİ MİLLETVEKİLİ DEĞERİNDE GÖRMÜŞ, TEŞEKKÜR EDERİM
Bağcı,
"Henüz milletvekili değilim, başkan beni o değerde görmüş olmalı ki, hayalinde de beni önce milletvekili yapıyor sonra da, 'fırıldak kubi' milletvekilliğine dönüştürüyor. Acıtarak da olsa layık gördüğü için teşekkür ederim. Kendisi denetime kapalı olan despotik başkanların, yöneticilerin, zayıflık gösterdiklerini bilmezler mi?" dedi.

İSTİFADAN BAŞKA YOL BULAMADIM
Şehnaz Bağcı,
"8 Mart Dünya Kadınlar günü sıcaklığında, tüm kadınların toplumun, ezilenlerin, sahipsizlerin, yurdumuzun çıkarlarını gözeterek güzel ilimizde huzura vesile olsun diye ve başka bir yol bulmadığım için istifamı verdim" şeklinde konuştu.

POLİTİK ÇEKİŞMELERİN DIŞINDA, SİYASETİN HEP İÇİNDE OLACAĞIM
Bağcı
son olarak, "İstifamın hemen kabul edilmesi ise sonraki günlerin, ayların, yılların konusu olacak önemdedir. CHP'ye katılırken niye hakkımda bu araştırmalar yapılmamıştır. Bu yaftalar var mıydı? Peki şimdi çamurlar altılıyor. Ben aynı insanım değişen ne? Açık görüşlü olmaktan, katı, ön yargılı, tarafgir olmamaktan sevinç duyuyorum. Herkese de diliyorum. Politik çekişmelerin dışındayım, siyasetin ise hep içinde olacağım" dedi.