Sinirlerine hakim olamayan bir şehit babası gazetecilere saldırırken, aynı yerde açıklama yapan Kürt açılımı yanlısı grup ile şehit anneleri arasında gerginlik yaşandı.

Hükümetin Kürt açılımını protesto eden şehit aileleri Edirnekapı Şehitliği'nde bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu, "Şehit anneleri, vatana ihanet etmiş eli kanlı teröristlerin aileleri ile aynı kefeye konmaya ve bizim acımız onların durumu ile eşitmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu son derece alçakça ve insafsızca bir yaklaşımdır. Biz şehit aileleri olarak bu kirli oyunun bir parçası olmayacağız. Dik duracağız. Evlatlarımızın bu kutsal davasına sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

Bu sırada oğlu Jandarma Komando Er Özcan Canik'i 1995 yılında Van Başkale'de teröristlerle girdiği bir çatışmada kaybeden şehit babası Fevzi Canik, basın mensuplarına tepki gösterdi. Gazetecilerin terör örgütü ile görüştüğünü iddia eden Canik, bir basın mensubunu üzerine yürüdü. Gazetecilere saldıran Canik, vatandaşların araya girmesiyle yere düştü. Canik yere düşünce beliden düşen tabancası da dikkat çekti. Tabancasını beline takan Canik, diğer şehit yakınları tarafından uzaklaştırıldı. Derneğin basın sözcüsü Şafak Dinçel, daha sonra gazetecilerden şehit babası adına özür diledi.
Öte yandan Edirnekapı Şehitliğine gelen Barış ve Kardeşlik için Gençlik Birliği isimli bir grup da Kürt açılımını destekleyen bir basın açıklaması yaptı. Bu sırada bazı şehit anneleri de gruba tepki gösterdi. Grubun yanına yaklaşmaya çalışan şehit anneleri, polis tarafından engellenince, "Biz evladımızı boşa mı şehit verdik. Bunları niye buraya sokuyorsunuz" diye tepki gösterdi. Bazı şehit annelerinin gözyaşlarına boğulduğu görüldü.
Grup basın açıklaması ardından sessizce dağıldı.