Türk Eğitim Sen tarafından düzenlenen şehitlik gezisine katılanlar gezi süresince hem şehitlikler hakkında bilgi aldılar, hem de şehitlerin ruhlarına dualar okudular.

Hafta sonunda gerçekleştirilen şehitlik gezilerine Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, Aydınlı tarih araştırmacısı Sabahattin Burhan ve sendika üyeleri katıldı.

İlk olarak Umurlu Çayyüzü Şehitliğine giden sendika üyeleri, burada Sabahattin Burhan"dan şehitlik hakkında bilgiler aldılar. Bölgede yaşanan kanlı olayları ziyaretçilere anlatan Sabahattin Burhan, şehitlikte kimlerin bulunduğunu, savaş devam ederken 1921 yılında ilk defa bu şehitliğin yapıldığını söyledi. Daha sonra yaklaşık bin metre yükseklikteki Karatepe dağına tırmanan ziyaretçiler Köşk Karatepe Şehitliğine geçtiler. Yunanlıların Camiye doldurarak toplu halde yaktığı Karatepelilerin bulunduğu şehitlikte şehitler için dualarını okuyan sendika üyeleri daha sonra da Milli Mücadelede zaferle sonuçlanan ilk sivil direnişin gerçekleştiği yer olan Malgaç Köprüsünü ve Milli Aydın Alayı Komutanı Yörük Ali"nin Yenipazar"daki müze evini ziyaret etiler.

Gezi hakkında bilgi veren Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, yaptıkları gezinin daha çok bir keşif amacı taşıdığını ifade ederken, ilerleyen günlerde okullardan öğrenciler içinde şehitlik gezileri düzenleneceğini söyledi.