Yozgat'ta Bekir Korkmaz isimli vatandaş, terör olaylarını protesto etmek için Diyarbakır' ın Silvan ilçesi kırsalında terör örgütünün PKK'nın pusuya düşürerek şehit ettiği 13 Mehmetçiğin yarım kalan nöbetini tuttu. Üzerine Türk bayrağını asan ve 4,5 saat Atatürk Anıtı önünde nöbet tutan Bekir Korkmaz'ı gören bazı vatandaşlar kendisini tebrik ederken, bazıları da yapılan eylemin amacın ı anlamaya çalıştı. Nöbet tutarken başlayan yağmura aldırmayan Kormaz, 4,5 saatlik nöbetini tamamladı.
 
"Bir Türk çocuğu olarak Diyarbakır'da şehit edilen 13 fidanın yarım kalan nöbetini tutuyorum" diyen Korkmaz, "Bu vahim olay, bütün Türk vatandaşları gibi beni de derinden üzdü. Bir an duygusal olarak bir şeyler yapmak istedim. Mehmetçiğimizin yarım kalan 4,5 saatlik nöbetini Atatürk Anıtı önünde tutuyorum. Bir Türk cihana bedeldir. 
 
Devletimizi yönetenler, hainlerin ipini çeksin. Dağdaki eşkıya Meclis'e girdi, bu da yetmiyormuş gibi özerklik ilan ettiler. Bu bana Türk vatandaşı olarak ağır geldi. Bu şehitlerin kanının yerde kalmamasını istiyorum. Gerekli cevap verilecektir diye umuyorum" ifadelerini kullandı.