KUZEY Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen kara harekatında, teröristlerle girilen çatışmada şehit olan er İbrahim Gedik, bugün memleketi Trabzon'da, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Baba Abdurrahman Gedik, oğlunun tabutu başında nöbet tutan askerleri öperken, cami dışında toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütüne lanet yağdırdı.

Kuzey Irak'taki harekatta şehit düşen er İbrahim Gedik'in cenazesi Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden motosikletli polislerin de eşlik ettiği kortejle İskenderpaşa Camisi'ne getirildi. Cenazeyi burada karşılayan yaklaşık 1000 kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla `Şehitler ölmez vatan bölünmez', `Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz' sloganları eşliğinde gösteri düzenledi.


Cami avlusunda bekletilen kardeşinin Türk bayrağı sarılı tabutuna sarılan abla Duriye Gedik, ağıtlar yaktı. Amca Nihet Gedik ve baba Abdurrahman Gedik de ayakta durmakta zorluk çekti. Askerler ve yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta duran baba Abdurrahman Gedik, şehit oğlunun tabutunun başında nöbet tutan askerlere sarılarak tek tek öptü. Şehidin diğer ablası Makbule Gedik de yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehit erin ağabeyleri Habip ve Emin Gedik ise tabutun başından uzun süre ayrılmadı ve gözyaşı döktü.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Trabzon Valisi Nuri Okutan, 48'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, Trabzon Belediye Başkanı CHP'li Volkan Canalioğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Can, KTÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özen, AKP milletvekilleri Mustafa Cumur ve Cevdet Erdöl ile şehidin yakınları, askerler ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Cenaze namazının ardından yine sloganlar ve tekbirler eşliğinde top arabasına konulan şehidin cenazesi, bir süre kortej eşliğinde vatandaşların önünden geçirildi. Bu sırada Trabzon Atatürk Alanı'nda toplanan binlerce kişi de `Kandil'i alın öyle gelin', `Kahrolsun PKK', `İmralı'yı açın, Apo'yu asın' sloganları attı. Bu sırada kalabalıktaki bazı kadınların fenalaştığı gözlendi.

Yaklaşık 500 metrelik tören yürüyüşünün ardından cenaze aracına konulan şehit erin cenazesi, Trabzon Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.


Şehit olan Komando Çavuş Yusuf Özmen'in yakınları yasta

KUZEY Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen `Güneş' harekatında, teröristlerle girilen çatışmada Komando Çavuş Yusuf Özmen'in şehit olması, Kayseri'nin İncesu İlçesi'ne bağlı Subaşı Köyü'ne ateş düşürdü. Terhisine 3 ay kalan 21 yaşındaki Yusuf Özmen'in cenazesi, yarın Subaşı Köyü'nde toprağa verilecek.

İncesu'ya bağlı Subaşı Köyü'nde besicilik ve çiftçilik yapan Ali Özmen'in en büyük oğlu olan Yusuf Özmen, Siirt'teki birliğinden, silah arkadaşlarıyla Güneş harekatı için sınır ötesini geçti, çarpışmalara katıldı. Ancak, teröristlerin uzaktan açtığı ilk ateşte, Komando Çavuş Yusuf Özmen şehit düştü. Terhisine 3 ay kalan 2007/1 tertip Komando Çavuş Yusuf Özmen'in, Isparta Eğirdir'deki acemi birliğinden sonra Siirt'teki birliğinde görev yaptığı belirlendi. Şehitin acı haberi köye ulaştığında baba Ali Özmen, "Vatan sağlosun. Acımız sonsuz ama diğer evlatlarım da vatan için feda olsun" dedi. Yusuf Özmen'in kızkardeşi Ayşe ise gözyaşlarını tutamayıp, "Ağbey, hani gelecektin? Senin şehadet haberini böyle mi alacaktık?" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Özmen'in cenazesinin Kayseri Erkilet Havalanı'na askeri uçakla getirilerek, Asker Hastanesi'ne konulacağı, yarın da köyünde düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.

Bu arada, şehit Komando Çavuş Yusuf Özmen'in ailesine gönderdiği arka planda Eğirdir Dağı'nın yer aldığı fotoğrafta `Her ananın oğlu asker olur ama her kızın sevdiği komando olamaz' yazısı dikkat çekti.
DHA