Değerli okuyucularım Mart ayının gelmesiyle Aydın ilinde tabiat adeta coştu. Papatya tarlaları her yeri sarmış, cemre birer bire düşüyor.

Aydın ilinde herkes hüzün içinde…

Şehitlerimiz MUSALLA TAŞINA kondukça artık Aydın halkı şunu soruyor, “Bizim Suriye’de işimiz ne, bu çocuklar niye Suriye topraklarında şehit oluyorlar, buralarda TÜRK ASKERİNİN ne işi vardı?”

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MİLLİ YAS YOK

Değerli okuyucularım 36 tane fidan gibi gencimiz Suriye’de şehit düşüyor, AK Parti İktidarı ve Sayın Tayyip Erdoğan milli yas ilan etmiyor.

Ama 90 yaşında SUUD Kralı, daha birçok olayda Sayın Tayyip Erdoğan iktidarı hemen üç günlük yas ilan edip bayraklar yarıya indiriliyor.

Ancak, 36 tane vatan evladı sebebi ve gerekçesi belli olmayan Suriye topraklarında şehit düşüyor devletin Cumhurbaşkanı bu konuyla açıklama yapılması beklenirken Hatay Valisi “şehit açıklaması” yapıyor.

Öbür taraftan Sayın Tayyip Erdoğan, saldırıdan bir iki gün önce televizyonda BİRKAÇ ŞEHİDİMİZ var diyerek olayı anlatması da tepkilere sebep oldu.

Allah Aşkına SUUD KRALIMI önemli 36 Mehmetçik fidan gibi yavrumuz mu? Bu zamanda MİLLİ YAS İLAN EDİLMEYECEK DE NE ZAMAN MİLLİ YAS İLAN EDİLECEK? Lütfen çıkıp söylesin.

Aydın İYİ Parti Milletvekili Sayın Aydın Adnan Sezgin ile konuştum kendisi şu an TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi. Uzun yıllar Büyükelçi olması sebebiyle REFERANS ALINABİLECEK kişilerden.

Ne oluyor kardeşim dediğimde,

“Ahmet Ağabey uçuruma gidiyoruz, bu hükümet bir gün Rusya ile flört ediyor bir gün Amerika ile flört ediyor bir gün NATO ile flört ediyor. Dolayısıyla ne yaptıkları belli değil, Türkiye Cumhuriyeti devletini batağa sürüklüyorlar” dedi.

Değerli okuyucularım,

Gerçekten siyasi iktidar 4 milyon Suriyeli göçmen alarak Türkiye’nin sosyo-ekonomik düzenine dinamit koydu yetmezmiş gibi Avrupa ve Arap ülkeleri hiçbir göçmen almaz iken herkese sınırları açarak iti kopuğu herkesi Türkiye’yi boca etti.

Şimdi de Avrupa ile yaptığı anlaşmaları hiçe sayarak hayda sınırları açtı buyurun Avrupa’ya gidin dedi. Peki bunun sonucunda ne olacak?

Bir önemli dostum ifadesiyle “Biz KABİLE DEVLETİ MİYİZ Ahmet abi?” dedi ve aşağıdaki geçmişte olan tarihten bir olayı anlattı.

TARİH TEKERRÜR MÜ EDECEK

ABD, Suriye petrollerine 1948 yılında çökmek istiyor.

Zamanın Suriye devlet başkanı bunun farkında.

ABD’nin bütün taleplerini reddediyor.

Baskı artınca Rusya ya yanaşmak zorunda kalıyor. ABD çaresiz, ama vazgeçmiş değil.

Menderes 1950 yılında ülkemizde başbakan.

Suriye’yi ikna etmek mümkün olmayınca bizim Başbakan ABD’lilere askeri darbe yapmayı öneriyor.

Fakat Suriye ordusundan darbe ye kalkışacak subay bulmak mümkün değil.

Tek çare oraya birlik götürmek.

Menderes ABD’liler ile kafa kafaya verip gece baskını planı yapılır.

ABD ve Türklerden on bin nitelikli asker Adana’da üç ay eğitilir.

Kasım ayında askere son koordinatlar verilir.

Havadan, karadan ve Lazkiye limanından üç ayrı baskın yapılacaktır.

Fakat Ruslar adım adım olayı izlemektedir.

Hem karadan hem denizden giren öncü birlikleri suç üstü yapıp yakalıyor.

Harekâtı başlamadan bitiriyor.

Rusya esir aldığı Türk askerleri ile Birleşmiş milletlere müracaat edip Türkiye’nin savaş suçlusu ve işgalci olduğunu anlatıyor.

Bunun akabinde Rus devleti talepleri peş peşe geliyor. Kars ve Ardahan'ı bana vereceksin. İkinci talebi ise boğazların statüsünü bana bırakacaksın.

Bizi NATO’ya alın.

ABD kuyruğu kısılan Türkiye’ye hayır demiyor.

O da kendi isteklerini sıralıyor.

NATO’ya girmenin karşılığı olarak bizden İncirlik başta olmak üzere 5 askeri üst istiyor ve alıyor.

Üç ay sonra da Türk askeri marş marş Kore’ye.

Kimin için ABD askerini korumak için.

Günümüzde aynı senaryoyu yaşıyor muyuz? Yine hedef Suriye. Yine ABD. Türkiye bir arada yine karşımızda Rusya.

Şehitlerimizde gariban Türk evlatları.

Hatırlayın ne demişti Özal bir koyup üç alacağız dimişti onu da alamadık.

Suriye savaşı başlarken Erdoğan ne demişti: Yakında Şam’da cuma namazı kılacağız. Namaz kılacağımız, 

Sayın Tayyip Erdoğan doğru söylemiş Şam’daki Cami yerine ülkemize gelen onca şehidin namazını kılıyoruz.

Eskilerin bir sözü vardır derler ki;

NE ŞAMIN ŞEKERİ NE ARABIN YÜZÜ hiçbiri lazım değil

Şimdi ne olacak göreceğiz.

İNCİRLİOVA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN AYTEKİN KAYA

Sayın Aytekin Kaya İncirliova’da geçmiş yönetimden gelen borçlar ile boğuşuyor. Hiçbir şikâyeti yok Ahmet Ağabey biz bunları bilerek belediyeyi devir aldık. Elime öyle belgeler verdi ki inanılmaz 2 sayfalık jeotermal incelemesi için eski parayla yedi trilyon ödenmiş. İncirliova’nın onca arazisi üç on paraya satılmış. Gelen icralar sebebiyle makam arabası gitmiş aşağıda gördüğünüz araca biniyor Sayın Aytekin Kaya.

  

Gittiğimizde Sayın Aytekin Kaya sabah teftişini kendi aracı ile yapmaktan dönüyordu, yanında koruma yoktu.

Yanında bir sürü korumayla gezen belediye başkanların kulakları çınlasın.

 Bu arada hiçbir belediye müdürünün ve başkan yardımcılarının makam arabası yok.

Fotoğrafını koyduğum tabloda Sayın Aytekin Kaya, 2019 nisan ayından şubat ayına kadar 12.094.308.TL yani eski parayla 12 trilyon borç ödemiş. Personel maaşları şu an tıkır tıkır ödeniyor ama en önemlisi muazzam tasarruf yapılıyor.

Tabii hacizden makam koltuğu gitmiş fotoğrafta gördüğünüz sandalye makam koltuğu.

Saatlerce bu sandalyede çalışarak gününü geçiriyor. Rahatsız olmuyor musun dediğimde. “Ahmet Ağabey biz devecilik kültürü ile yetişmiş halk insanıyız gerekirse yerde otururuz bu görevi yaparız” dedi.

KUYUCAK BELEDİYE BASKANI SAYIN METİN ERTÜRK

Değerli okuyucularım Sayın Metin Ertürk, Kuyucak Belediyesi’nin 2 dönemdir Belediye Başkanı. Benim çok sevdiğim kadim dostum AK PARTİ Milletvekili ve AK Parti Aydın il Başkanı eski Kadim Dostum Sn. Ahmet Ertürk’ün kardeşi.

Kendisinin Kuyucak’ta ortaya koyduğu eserler bir tarafa Kuyucak yaşanabilir bir ilçe olmuş anlattıklarını duyunca hayretler içinde kaldım.

Hayvancılık yapan vatandaşlar için yaylada 200 dönüm arazi almış. Hayvancılık yapan vatandaşlar yerlere göklere koymuyorlar kendisini. Kuyucak içinde bir asansörlü sağlıklı PAZAR YERİ YAPMIŞ. Mutlaka Aydın ilçe belediyeleri gelsinler bu eseri görsünler. Kuyucak ilçesinin gelirini artırmak için 10 bin metrekarelik güneş panelleri koymuş. Buradan yılda eski parayla 1 trilyon belediyeye gelir sağlıyor. Bu alanı 5 misline büyüterek gelirleri minimum 6 trilyona çıkaracak.

Jeotermal ile Pamukören ve Kuyucak ısıtılması için düğmeye basmış bununla ilgili şirket kurulmuş jeotermalciler ile anlaşmış. Vatandaş doğal gaz ile 600 TL ayda ödeme yaparken jeotermal ile şehrini ısıtarak 60 TL’ye bu işi bitirecek. Yeter ki, AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, EVET desin diyor.

Ve diyor ki,

Biz jeotermal şirketleri ile barışığız bunun aleyhinde konuşan belediye başkanlarını anlamıyorum çok yanlış yoldalar diye uyarısını da yaptı.

Yetmezmiş gibi kendinden örnek alan BUHARKENT de aynı yolda çalışmalar yaptığını Sayın Metin Ertürk’den dinledim.

Kuyucak içinde geziye çıktığımızda halk ve gençler için yapılmış ahşaptan muhteşem Sosyal tesisin içinde şöminesi bile vardı inan içim gitti, bir müddet oturdum.

Metin Beyin odasında kocaman Atatürk fotoğrafı beni çok etkiledi. Kendisine de “Helal olsun senin hakkında yazdıklarımı geri alıyorum” dedim.

Kent Meydanındaki Atatürk heykelini de görmenizi isterim. Kuyucak ortasından geçen dere ışıklandırılmış yazın çevre ilçelerden buraya insanlar akın akın geliyormuş.

  Pamukören girişindeki belediyenin dükkanlarında birbirinden güzel iğne işi yazmaları görünce Kızım Zehra’nın çeyizine koymak için iki tane aldım mutlaka gidin.

   Bu dükkanlardan birinde incir çekirdeğinden yapılmış incir çekirdeği yağı beni çok etkiledi. Meğerse çok meşhurmuş derde deva imiş ondan da aldım. Mutlaka buraya uğrayın.

 Sayın Metin Ertürk, Kuyucak’a çok şey katmış

En Dikkatimi çeken Sayın Metin Ertürk’ün makam arabası yok, koruması da yok. Niye dedim “Ahmet Ağabey ben halkımla arama hiçbir şey koymam” dedi “Onlar bana her ortamda ulaşırlar” dedi.

Sahiden de Roman vatandaşlarımız Sayın Metin Ertürk’ü “baba” diye çağırıyorlar. Sorduğumda “Ahmet Ağabey, Metin Başkan bizim evlerimizi tamir ettirdi, suyumuzu bağlattı, biz onunla insanca yaşamayı örgendik. O bizim babamız her türlü derdimize koşuyor” dedi. Çok duygulandım.

Sayın Metin Ertürk, jeotermalden azami yararlanmak için Kuyucak ilçemizi Kaplıca Şehri yapacakmış. Projelerini anlattı inşallah bir gün www.aydınpost.com ‘da program yaparak bunları konuşacağız.

Metin Beyin tek dileği Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Pamukören ve Kuyucak ilçesinin ısıtılması ve soğutulması için önünü açması, bu en Büyük Hayalı. Çünkü halk doğal gaza 600 TL ödüyor, 60 TL ödeyecek iken artık milli enerjimiz olan jeotermal ile barışma zamanı geldi. Tabii jeotermalcilere de çok iş düşüyor.

SÖKE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN LEVENT TUNCEL

Değerli okuyucularım Söke ilçemiz yaklaşık 150 bin nüfusu ile Aydın Büyükşehir’in büyük bir ilçesi. Sayın Başkan Levent Tuncel ile makamında çok güzel sohbet yaptık.

Sayın Başkan, önceki dönemlerde “Söke çok ihmal edilmiş Ahmet Abi” dedi.

Sayın Süleyman Toyran yanlış politikaları partisel çekişmeler maalesef Söke ilçesinde çok büyük ihmale sebep olmuş.

Sayın Levent Tuncel, şu an Aydın Büyükşehir ile tam uyum içinde olduğunu ifade etti. Hazırladığı projeler, Aski yatırımları, yol çalışmaları için Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyor.

  

Kendisine sordum “Senin Ak Parti’ye geçeceğin söyleniyor ne diyorsun?”

“Ahmet Ağabey ben böyle yanlış yapmam. Niye AK Partiye gideyim böyle şey yok” dedi.