Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Hasan Hatıl'ın cenazesi Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Sofular köyünde, Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın cenazesi Mersin'in Tarsus ilçesinde, Astsubay Cengiz Gülcü'nün cenazesi ise Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Astsubay Cengiz Gülcü'nün cenazesi, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Göksöğüt beldesindeki baba evine getirildi. Isparta Asker Hastanesine dün getirilen Gülcü'nün cenazesi, bu sabah uzun bir konvoy eşliğinde, Isparta'dan Göksöğüt beldesinde babası Mevlüt Gülcü'nün evine götürüldü. Şehit Astsubay'ın cenazesi eve getirildiğinde, baba Mevlüt Gülcü, anne Fidan Gülcü ile ailesini ziyaret için Almanya'da bulunan ve eşinin şehit edildiği haberini aldıktan sonra Türkiye'ye dönen 6 aylık eşi Nazan

Gülcü ağıt yaktılar. Cenaze daha sonra, törenin düzenleneceği; yine bir çatışmada şehit edilen, Göksöğüt beldesinden polis memuru Faruk Kaplan'ın adını taşıyan ilköğretim okulunun bahçesine getirildi.Buradaki törene Gülcü'nün ailesi, hemşehrileri ile Vali Şemsettin Uzun, 2. Özel Kuvvetler Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Isparta İç Güvenlik Tatbikat ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergün Koçak, SDÜ Reaktörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, AK Parti milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Sait Dilek, Haydar Kemal Kurt, CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ile vatandaşlar katıldı.



Törene katılanlar, terör örgütü aleyhine slogan attı. Cenaze, okulun önüne getirildiğinde 2. Özel Kuvvetler Komutanı

Tuğgeneral Zafer Çelikin, şehidin babası Mevlüt Gülcü'ye başsağlığı diledi. Mevlüt Gülcü ise Tuğgeneral Çelikin'e, "Terör örgütünün tamamen yok edilmesi lazım. 50 terörist bile bir şehidimize bedel olamaz" dedi.