Kuşadası Belediyesi tarafından, Hacıfeyzullah Mahallesi Sabri Mumcu Caddesi’nde Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği hizmet binasının hemen yanında yaptırılan park içerisinde ayrıca şehit ve gazileri simgeleyen bir heykel de bulunuyor. Büyük ilgi gören açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, CHP Aydın İl Başkanı Hulusu Şahinci, CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kara, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler, öğretmenler, çok sayıda davetli ve Kuşadalılar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan ve büyük ilgi gören açılış töreninde ilk konuşmayı Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer yaptı. Sezginer, belediyenin hizmet binasının ardından kısa süre içerisinde büyük anlam taşıyan park ve heykelin yapımını tamamlayıp, hizmete açtığı belirterek, Belediye Başkanı Altungün’e ve belediye çalışanlarına teşekker etti. Daha sonra kürsüye gelen Şehit annesi Nurten Akyıl’ın konuşması tüm davetlileri duygulandırırken, ayakta alkışlandı. Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise şehitler ve gaziler parkı ve heykelinin bir ay gibi kısa sürede yapımının tamamlanarak, hizmete açıtlığını belirterek, açılışa ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Kuşadası’nda bir yandan park yaptıklarını bir yandan da bu parkları anlamlı hale getiren heykellerle donattıklarını kaydeden Başkan Altungün, “ Park yapmamızdan rahatsız olan, bunu eleştiren bir kesim var. Şehitler ve Gaziler adına böylesine anlamlı parkları ve eserleri yapmaktan bile rahatsız oluyorlar. Ama biz aynı ölçekte park ve eserler yapmaya devam edeceğiz. Kısa bir süre önce Şehit aileleri ve gazileri dayanışma derneğinin hizmet binasının yapımını tamamlamış ve hizmete açmıştık. Şimdi de aynı hizmet binasının hemen yanındaki alanı Şehitler ve Gaziler Parkı olarak düzenledik. Parkın içerisinde ismine yakışır şekilde şehitlerimizi ve gazilerimizi simgeleyen bir de heykel bulunuyor. Vatanları için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, kendilerini siper eden gazilerimizi ise minnet ve saygıyla anarken, açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de, yaptığı konuşmada böylesine anlamlı bir parkı ve heykeli Kuşadası’na kazandırdıkları için Başkan Altungün’e ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Kaymakam Esen ayrıca şehitler ve gazilerin isimlerinin yaşatılması için yaptığı çalışmalardan dolayı Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Adem Testici’ye teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından Kaymakam Esen, Başkan Altungün, şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla hem parkın, hem de şehitler ve gaziler heykelinin açılışı yapıldı.